Landingspagina (Webdevelopment)

Een landingspagina is een specifieke pagina waarop men uitkomt wanneer men op een banner, advertentie op een andere website, een hyperlink in een nieuwsbrief of een zoekresultaat in een zoekmachine klikt. Vaak wordt men hierheen geleid via een deeplink en bevatten deze pagina's content welke voor een speciaal doel op deze pagina is geplaatst.

Een landingspagina richt zicht vaak op een bepaalde term en tracht hierop hoog te scoren. Men kan na een zoekopdracht op zo een landingspagina belanden, waarna het doel is de gebruiker over te halen tot actie, bijvoorbeeld om zich ergens voor in te schrijven of verder te klikken binnen de website.

Om de conversie van de bezoeker en misschien potentiele klant te verhogen, is het van belang dat een landingspagina op een juiste manier wordt opgezet. Er moet onder anderen gedacht worden aan de structuur, vormgeving en natuurlijk de content. De landingspagina moet namelijk niet te druk ogen waardoor de essentie verloren zou kunnen gaan, maar ook de content moet bij de bezoeker niet de indruk wekken dat hij om de tuin is geleid en de pagina niet de informatie verschaft waar hij of zij naar op zoek was of verwachtte.

Gerelateerde woorden

Meer over Landingspagina (externe links)

  • Digital-web.com - Artikel met 11 tips om een landingspagina zo goed mogelijk te maken.

Thema & categorieën