Jerry Yang (Yahoo)

Jerry Yang is mede-oprichter van Internetbedrijf Yahoo!. Yang is geboren op 6 november 1968 in Taipei. Yang verhuisde op tienjarige leeftijd met zijn moeder en broer naar San Jose, California. Zijn vader overleed al toen Yang twee jaar oud was.

Carriere


Tijdens zijn studie Electrical Engineering aan de Stanford University zette hij in 1994 samen met David Filo een website op die een verzameling was van andere websites genaamd: "Jerry's Guide to the World Wide Web". Later werd deze naam verandert in het huidige Yahoo!. Yang en Flo zagen Yahoo! in populariteit stijgen en richten daarom in 1995 Yahoo! Inc. Op.

Yahoo!


Yahoo! begon als webportal met een uitgebreid overzicht van producten, diensten en online activiteiten. Tegenwoordig is Yahoo! een belangrijke speler op het Internet en trekt dagelijks miljoenen bezoekers over de hele wereld.

Op 17 november 2008 meldde de Wall Street Journal dat Yang af ging treden als CEO van Yahoo!. Yang stond destijds onder druk binnen de eigen organisatie na het afhouden van overnames door Microsoft en deals met Google en Time Warner.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën