Interstitial (Marketing en Internetmarketing)

Een interstitial is een pagina met een advertentie die getoond wordt wanneer men van de ene naar de andere pagina gaat. Deze tussenpagina kan soms enkele seconden worden getoond, of een gebruiker moet eerst op "ga door" klikken om verder te gaan.

Kritiek op de Interstitial


Veelvoorkomende kritiek is dat het irritant is aangezien de gebruiker wordt gedwongen om een advertentie weg te klikken. Hij vind in ieder geval niet dat wat binnen zijn verwachtingspatroon lag.

Interstitials in Google news


Sommige partijen hebben Interstitials geplaatst voor bezoekers die via Google nieuws binnen komen.

Interstitials in Google zoekresultaten


Wanneer je in Google zoekt naar "Google Earth Enterprise data now in browsers" dan staat op nummer 1 infoworld. Wanneer je deze pagina opent krijg je een voorbeeld van een Interstitial.

Infoworld:

THE PAGE YOU REQUESTED IS LOADING
SKIP THIS AD

Een pagina vullende advertentie wordt getoond en je krijgt in eerste instantie niets van het artikel zelf te zien. Rechtsboven staat in relatief kleine letters de tekst hoe je verder kunt gaan. In het voorbeeld hierboven wordt de gebruiker zelfs voor de gek gehouden door te stellen dat de advertentie wordt getoond omdat de pagina geladen wordt. De interstitial wordt niet getoond wanneer je rechstreeks naar deze pagina gaat.

Thema & categorieën