Interlink (Zoekmachine)

Interlink is een Eindhovense studievereniging waaruit onder andere ilse is voortgekomen. Daar komt ook de naam van ilse vandaan: Inter Link Search Engine. Drie leden van Interlink genaamd Merien ten Houten, Wiebe Weikamp en Robert Klep waren het brein achter de eerste versie van ilse.

Interlink had in de eerste jaren de beschikking over een eigen domein binnen http://www.il.ft.hse.nl/. Daarnaast had de vereniging een eigen lokaaltje in de mediatheek van de Hogeschool Eindhoven. In de jaren rond 1995 groeide Interlink erg hard tot zelfs enkele honderden leden. Er waren toen op de Hogeschool slechts drie computers met internet toegang beschikbaar en om die te mogen gebruiken moest je lid zijn van de studievereniging Interlink. Ondergetekende had ook een pasje van Interlink om te kunnen surfen op het World Wide Web, alhoewel hij soms ook te vinden was in het rekencentrum van de TU/e.

Interlink bestaat nog steeds en is nu een dispuut van Studievereniging Overflow. Deze studievereniging behoort tot het instituut Hogere Informatica van de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Interlink was tot en met oktober 2001 een zelfstandige vereniging, maar door het teruglopende aantal leden en besluiten van de Fontys Hogeschool met betrekking tot de faciliteiten is besloten om een fusie aan te gaan met de Studievereniging Overflow. Inmiddels groeit het ledenaantal weer en ook de faciliteiten zijn verbeterd.

ILZE


Er bestaat ook nog steeds een ILZE, wat iets minder poetisch staat voor InterLink Zuip Event. Het blijft immers een Studievereniging...


Zie voor meer info bij ilse

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën