Google Street View Trike (Google)

De Google Street View Trike is een driewieler fiets die gebruikt wordt om foto's te maken voor Google Street View op plaatsen waar de Google Street View auto niet kan komen. Vaak is dit omdat het er te smal is, of gewoon omdat er ergens geen wegen zijn.

De trike met een fotocamera op een stellage weegt maar liefst 114 kilo en wordt met name ingezet om toeristische attracties te fotograferen. Zo zijn er foto's gemaakt in Rome, Genua en Stonehenge.

20 juli 2009 maakt Google Nederland bekend ook in Nederland een aantal attracties te zullen gaan fotograferen met de Street View Trike. Via een wedstrijd mogen gebruikers kiezen uit de volgende 19 attracties:

 1. Apenheul
 2. Archeon themapark
 3. Aqua Zoo
 4. Binnenhof
 5. Dolfinarium
 6. Efteling
 7. Kasteeltuinen Arcen
 8. Kinderdijk
 9. Nationaal Park de Hoge Veluwe
 10. Nederlands Openluchtmuseum
 11. Paleis het Loo tuinen
 12. Scheveningen boulevard
 13. Slagharen attractiepark
 14. Veenpark
 15. Volendamse dijk
 16. Wereldtuinen Mondo
 17. Verde
 18. Zaanse Schans
 19. Zuiderzeemuseum

In Engeland zijn in mei 2009 opnames gemaakt van:

 1. Millennium stadium in Cardiff
 2. Wales
 3. The Angel of the North
 4. Loch Ness
 5. Eden Project
 6. Warwick Castle
 7. Bamburgh Castle in Northumberland

De locaties waren gekozen na een verkiezing die Google samen met de Engelse VVV VisitBritain organiseerde. 6 locaties zouden op basis van de verkiezing worden gefotografeerd en een locatie zou van Google een "wild card" krijgen. Dit werd het Bamburgh Castle om dat het van de standaard wegen af lag.

"Now it's down to our super fit tricyclists to get cracking and photograph these places so that curious historians, students and tourists all over the globe can soon admire the country's heritage and plan their next weekend away ."

Aldus Google over het Google Street View Trike team.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën