Google PigeonRank (Google)

Google PigeonRank is een 1 april grap van Google uit 2002 en wordt ook wel gezien als een van de bekendste 1 april grappen van Google.

Google PigeonRank is een parodie op Google Pagerank. Daar waar Pagerank wordt bepaald door vele duizenden computers die linkjes tellen wordt bij Pigeonrank het harde werk door vele duiven gedaan. Vandaar de naam PigeonRank.

Grote clusters van duiven zouden een goedkope oplossing zijn om de relevantie van een pagina te bepalen. Zodra een bezoeker een zoekopdracht plaats krijgen de duiven pagina's te zien. Op basis van relevantie pikt een duif dan de beste resultaten er uit.

De duiven zouden van het ras "Columba livia" zijn, ofwel de inheemse grijze duif. Ze zouden worden geselecteerd door 50 PHDs (Pigeon-harvesting dogs) (opmerking: PHD is ook een academische titel voor Doctor of Philosophy). Voor de zekerheid was Google Pigeonrank zelfs gepatendeerd.


Google PigeonRank spam


Net zoals bij Pagerank waren er ook bij Pigeonrank gewetenloze spammers. Zo zouden ze afbeeldingen van broodkruimels op hun pagina's plaatsen om de duiven te lokken...

Gerelateerde woorden

Meer over Google PigeonRank (externe links)

Thema & categorieën