Google Language Filter (Google)

Het Google Language Filter bepaalt in welke taal een website is. Op basis daarvan wordt een site getoond in een van de speciale google talen versies.

Links


Op basis van links naar een site wordt bepaald uit welk land een bepaalde site het meest waarschijnlijk afkomstig is. Links zijn de belangrijkste factor in het tonen van een site in een bepaald land. Dit is een van de redenen waarom de resultaten van Google Belgie significant verschillen met die van Google Nederland.

Naast links gebruikt Google ook vermeldingen (dus in feite ook links) in een aantal directories. Wanneer een site vermeld is in de Nederlandse categorie van DMOZ (dmoz.org/World/Nederlands/) dan wordt deze data door Google eveneens gebruikt.

Content


Zoekmachines kunnen de content van een pagina analyseren en met taal herkenningstools zelf bepalen in welke taal een bepaalde pagina is opgesteld. Google heeft de afgelopen jaren zwaar geinvesteerd in taal herkenningstools. Deze worden onder andere gebruikt in Google Adwords waarbij ook allerlei relaties tussen talen worden gelegd. Zo weet Google dat "autozitje" Nederlands is en "Carseat" Engels. Op basis van duidelijk herkenbare woorden wordt dan bepaald in welke taal een site is.


IP-nummers


Iedere computer heeft een bepaald nummer genaamd het IP-nummer. Dit geldt ook voor de servers waar een website op draait. Zo wordt een bepaalde ip-range gebruikt in vaste gebieden.IP-nummers kunnen dus ook gebruikt worden om te bepalen uit welk land een site afkomstig is. Het probleem van ip-nummers gebruiken voor een talen switch, is dat een server niet daadwerkelijk in een bepaald land hoeft te staan. Zo kan het prima zijn dat Jeroen.com fysiek in de verenigde staten gehost wordt en dus een Amerikaans ip adres heeft. Zoekmachines zouden dan kunnen denken dat de site Amerikaans is wat uiteraard niet het geval is. Het Google language filter maakt dus geen gebruik van ip-nummers om te bepalen in welke taal een bepaalde site is. Het is dus ook niet noodzakelijk om om deze reden een site in een eigen land te hosten.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën