Google Instant (Google)

Google Instant Pages is een zoekmethode waarbij Google per direct (instantly) de zoekresultaten toont. Google instant werd juni 2011 gelanceerd.

Werking

Met Google Instant krijg je per ommegaande een zoekresultaat op je scherm getoond. De truc is dat Google tijdens het typen van een zoekopdracht al in haar database zoekt en de resultaten pagina direct klaarzet. Zodra men dan op "zoeken" drukt wordt dan direct het resultaat getoond.

Voordelen

Google geeft aan dat mensen gemiddeld genomen 300 miliseconden nodig hebben om een toets aan te slaan maar binnen 30 miliseconden al een resultaat kunnen bekijken.

De voordelen zijn volgens Google het nog sneller kunnen zoeken. Google Instant zou 2 tot 3 seconden kunnen uitsparen hetgeen het gebruiksgemak sterk vergroot. Daarnaast probeert Google tijdens het zoeken al te voorspellen wat je zoekt. Zo kan nog meer tijd uitgespaard worden aangezien het volledige zoekwoord niet meer hoeft te worden getyped.

In eerste instantie is Google instant enkel nog bruikbaar voor de Google Chrome Browser. Later zal het ook bruikbaar worden in de andere grote browsers.

Snelheid

Google is vanaf haar lancering in 1998 geobsedeerd geweest op snelheid. Google is zelfs beroemd geworden met het zinnetje "Ongeveer 11.230.000.000 resultaten (0,08 seconden)" wanneer je bijvoorbeeld naar "Google" zoekt. De 0,08 seconden geeft daarbij aan hoeveel tijd Google nodig had om de resultaten te genereren. Toen Google lanceerde was snelheid een groot probleem bij de andere zoekmachines en Google heeft haar succes dan ook voor een groot gedeelte te danken aan haar zeer grote snelheid. Google Instant heeft nu de 0,08 seconden terug gebracht naar nul.

De volledige naam van de zoekfunctie is Google Instant Pages.

Gerelateerde woorden

Meer over Google Instant (externe links)

  • Google Instant - Officiele pagina van Google met de achtergrondinformatie over Google Instant

Thema & categorieën