Google Humor (Google)

Google Humor is de verzamelterm die alle humor rond Google omvat. Het gaat om allerlei gebieden zoals speciale logo's, 1 april grappen en Google Bombs.


Google bombsGoogle Bombs zijn linkbombardementen met als doel iemand vindbaar te maken op een belachelijk trefwoord. Zo was George Bush vindbaar als Miserable Faillure, Jan Peter Balkenende met zijn Raar kapsel en Willem Alexander met zijn Slechte tanden.


Google logo's


Jaarlijks terugkerende evenementen zijn Kerst, Halloween, Earth Day, St Patricksday, Valentijsdag, nationale feestdagen (zoals 4th of july, Koninginnedag en Quatorze Juillet) en de verjaardag van Google. Tweejaarlijks zijn er speciale logo's voor de Olympische spelen. Daarnaast worden de verjaardagen van kunstenaars en belangrijke wetenschappers vereerd met een speciaal Google logo.


Google speciale talenversies


Sinds 2001 biedt Google diverse speciale talenversies aan zoals Google Pig latin, Google Elmer Fudd, Google Hacker en Google Swedish Chef. In 2002 kwam daar ook Google Klingon, de taal der strijders uit Star Trek, bij.


Google en 1 April


Google heeft vanaf het jaar 2000 de gewoonte om een 1 april grap uit te halen. Enkele bekende voorbeelden zijn Google Mentalplex (2000), Google PigeonRank (2002), Google Lunar jobs (2004), Google Gulp (2005), Google Romance (2006), Google Gmail Paper (2007 en Google TiSP (2007).

Google Parodieen


Iets wat populair is krijgt vanzelf parodieen. Twee Nederlandstalig voorbeelden zijn Koekel en Hoehel.Zie voor meer ook de categorie Humor in het zoekmachine woordenboek.


Gerelateerde woorden

Meer over Google Humor (externe links)

Thema & categorieën

Meer tips