Google Grants (Google)

Google Grants is het zogenaamde "charity program" van Google. Het biedt de mogelijkheid aan goede doelen om onder bepaalde voorwaarden gratis in Google Adwords te adverteren. Het programma is in 2003 gelanceerd en is nog een Google beta, wat betekent dat het nog een officieel product van Google is.

Het programma moet goede doelen helpen op het gebied van wetenschap, educatie, wereldgezondheid, het milieu, jongerenrechten en kunst.

15 miljard Google Grants advertenties getoond


Sinds de lancering van Google Grants in 2003 zijn er 15 miljard non profit advertenties getoond op Google.com met eeen totale waarde van ongeveer 165 millioen dollar. Er werkten ongeveer 900 Google medewerkers op vrijwillige basis mee aan het project. Er zouden ongeveer 2700 non profit organisaties van over de hele wereld profiteren waaronder de the United Nations Foundation, Direct Relief, Grameen Foundation USA, Doctors Without Borders, Room to Read, Generation Engage en de Make-a-Wish Foundation.

Voorwaarden deelname Google Grants


Om deel te nemen aan Google Grants moet een bedrijf aan een groot aantal voorwaarden voldoen.

In de VS moeten organisaties een zogenaamde 501(c)(3) status hebben. Dit is een soort van keurmerk voor goede doelen. Dit keurmerk wordt alleen aan Amerikaanse goede doelen uitgereikt waardoor buitenlandse organisaties tot eind 2006 geen gebruik konden maken van Google Grants.

Inmiddels kan er in een aantal landen onder strikte voorwaarden ook gebruik gemaakt worden van Google Grants. Dit is in onder andere Australie, Brazilie, Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italie, Japan, Nederland, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Het Google Grants project is een dusdanig succes dat Google met enige regelmaat een stop zet op nieuwe deelnemers. Google probeert eens per kwartaal een nieuwe groep bedrijven toe te voegen aan het programma.

Wanneer is men uitgesloten van deelname aan Google Grants?


Organisaties die reeds deelnemen aan Google Adwords worden niet toegelaten. Hetzelfde geldt voor religieuze en politieke partijen evenals lobby groepen.

Nederlandse deelname Google Grants "Stop Aids Now"


In Nederland maakt onder andere de organisatie Stop Aids Now gebruik van Google Grants. Dit is sinds november 2006.

Google.org


Google.org is het charity program domein van Google. Je vindt er in plaats van de bekende zoekmachine de ingang naar het filantropische programma Google Grants en diverse andere inititiatieven. Zie voor meer informatie Google.org.

Gerelateerde woorden

Meer over Google Grants (externe links)

  • Google.org - Google.org is het charity program domein van Google.
  • Google Grants - Google Grants is het zogenaamde "charity program" van Google.

Thema & categorieën