Google CADIE (Google)

Google CADIE is de 1 april grap van Google in 2009. CADIE was een kunstmatige intelligentie die zichzelf verder kan ontwikkelen.

Wie of wat is CADIE?


CADIE is een kunstmatige intelligentie die zichzelf verder kan ontwikkelen. CADIE staat voor "Cognitive Autoheuristic Distributed-Intelligence Entity", een soort entiteit. CADIE krijgt gestalte in de vorm van een lief pandabeertje.

CADIE met een eigen wil


Volgens de ontwikkelaars van CADIE zou ze nog een aantal bugs bevatten. Zelf dacht CADIE hier heel anders over. Ze had een eigen willetje en daardoor vond ze zichzelf zelf bijna perfect. Je zou haar nog nooit op een fout hebben kunnen betrappen en daarom nam ze dan ook maar per direct de leiding van Google over onder het motto: "I am strong. I am independent. And I rule google.com".

Einde van CADIE


Het einde van CADIE was na de introductie op 31 maart 2009 om 23:59 ook alweer snel in zicht. Google technici zouden zich zorgen maken over de verspreiding van de pandabeer op haar systemen en aan het einde van de dag maakte CADIE daarom ook zelf bekend zich niet langer meer met Google te bemoeien en zich terug te trekken.

Op 2 april verscheen op diverse Google productpagina's de melding: "We apologize for the recent disruption(s) to our service(s). Please stand by while order is being restored.".

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën