Google Buzz (Google)

Google Buzz maakt het mogelijk om updates, foto's, video's en andere zaken te delen met anderen. Daarnaast is het mogelijk om gesprekken starten over de onderwerpen die jou interesseren. De introductie van Google Buzz vond plaatst in februari van het jaar 2010.

Google Buzz is moet gezien worden als tool om gesprekken te ordenen in sociale netwerken. Met Google Buzz kunnen Google Gail gebruikers vanuit hun mail met contact personen uit verschillende sociale netwerken communiceren.

De dienst Buzz is op de markt gebracht om de concurrentie aan te gaan met andere sociale netwerken als Hyves, Twitter en Facebook.

Opties Google Buzz


Bij de introductie van Google Buzz werden onder andere de volgende features gepresenteerd.

  • Geen installatie nodig; volg automatisch de mensen met wie je in Gmail het meeste mailt en chat.
  • Openbaar of priv delen; Deel je ideen met de hele wereld of alleen met je beste vrienden.
  • Integratie Google Gmail; Opmerkingen worden rechtstreeks naar je Postvak IN verzonden en dus is het eenvoudig om het gesprek gaande te houden.
  • Fotovriendelijk; Miniaturen bij ieder bericht en de mogelijkheid in fullscreen foto's van populaire sites te bladeren.
  • Verbinden met social media die je al gebruikt; Importeer je items uit Twitter, Picasa, Flickr, en Google Reader.
  • Updates in real-time weergeven; Nieuwe berichten en opmerkingen worden onmiddellijk weergegeven. Je hoeft de pagina dus niet steeds opnieuw te laden.


Gerelateerde woorden

Thema & categorieën