Google Alerts (Google)

Google Alerts is een dienst van Google waarbij je op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste zoekresultaten wanneer je een bepaalde zoekquery gebruikt. Per email worden deze resultaten verkregen. Nieuws over je favoriete sportclub, over filmsterren, op de hoogte blijven van politieke of buitenlands nieuws of je concurrenten volgen, het kan met Google Alerts.

Er kan gekozen worden om op de hoogte te blijven van gewone (organische) resultaten (waarbij in de top 20 wordt gezocht), van Google News (top 10), in discussiegroepen (top 50) of een combinatie van organische en News resultaten. De frequentie waarin updates gemailed worden, kan ingesteld worden. Er zijn drie opties: Zodra er iets gebeurt, een keer per dag en een keer per week.

Google Alerts in combinatie met een Google Account

Alhoewel een Google Account niet vereist is om gebruik te maken van deze toepassing, is het wel raadzaam om een Google Account te nemen. Dit stelt je namelijk in staat meerdere Google meldingen aan te maken en te beheren. Meldingen kunnen bekeken, gemaakt, bevestigd, gewijzigd en verwijderd worden.

Google Alerts en Search Engine Optimization

Google Alerts komt ook van pas als het gaat om SEO. Je kunt monitoren wanneer er nieuwe pagina's geindexeerd zijn, op deze manier hoef je niet met regelmaat met commando's in Google te zoeken. Ook kun je de link building activiteiten van jezelf maar ook van concurrenten bestuderen.
Daarnaast kun je op de hoogte blijven van nieuws over je bedrijf of jezelf als persoon zijnde. Hier kun je dan direct op inspelen om bijvoorbeeld schade te beperken als het negatief nieuws betreft, een soort van Online Reputation Management.

Gerelateerde woorden

Meer over Google Alerts (externe links)

Thema & categorieën