Feedster (Zoekmachine)

Feedster is een Amerikaanse weblog zoekmachine gericht op het indexeren van RSS Feeds. Vandaar ook de naam van Feedster. Feedster wordt opgericht in maart 2003 en groeit in 2005 uit tot 19 man personeel.

Kenmerk van Feedster is zoals gezegd dat het gebruik maakt van RSS Feeds. Toen Feedster opkwam was er tegelijkertijd de opkomst van RSS (Really Simple Syndication). Voordeel van RSS was dat men bijvoorbeeld heel goed chronologische overzichten kon maken. Daarnaast wordt RSS specifiek gebruikt om nieuwe listings van nieuws, blogposts of producten weer te geven. Dit was ideaal om te gebruiken voor een nieuws zoekmachine.

In juni 2005 indexeert de zoekmachine al 75,000 professionele bronnen zoals de BBC, CNET, The New York Times en Wired. In totaal worden er dan al meer dan 20 miljoen feeds geindexeerd.

In 2005 wint Feedster de tweede prijs bij de verkiezing van de "Best Blog/Feed Search Engine" bij de Search Engine Watch Awards. Bloglines wordt eerste en Technorati krijgt de "Honorable Mention".

Gerelateerde woorden

Meer over Feedster (externe links)

Thema & categorieën