Elgoog (Google)

Elgoog is de naam "Google" in spiegelbeeld en is eveneens een parodie site op Google. De parodie is opgezet door "All too Flat". Het feit dat het om een gespiegelde versie gaat is op zichzelf al een parodie. Zo wordt de term "mirror" vaak gebruikt om aan te duiden dat een site een kopie is. Elgoog is dus ook een exacte kopie & mirror van Google.

De parodie gaat behoorlijk ver. Zo is niet alleen de homepage in spiegelbeeld opgezet, ook de uitlegpagina's en zelfs de zoekresultaten worden omgedraaid. Wie zoekt naar "Jeroen" komt zo bij "neorej.com" uit. Wil je dus jeroen vinden in de resultaten dan zul je moeten zoeken naar het omgekeerde ofwel "neorej".


Elgoog bevat de volgende teksten in spiegel:


erom liaM gnippohS sweN spaM segamI beW ---------- ni ngiS | elgooGi


hcraeS decnavdA
secnereferP
slooT egaugnaLdnalhcstueD elgooG ot oG - elgooG tuobA- snoituloS ssenisuB - smargorP gnisitrevdA

Elgoog, als mirror van Google om Chinese censuur te ontduiken


In 2002 wordt elgoog massaal gebruikt door Chinezen. Op dat moment wordt Google geheel gefilterd door de chinese overheid, maar blijkt de site Elgoog toch te werken. Weliswaar moet er in spiegelbeeld gezocht worden, maar de site biedt toch een open deurtje tot Google.


Elgoog.nl


Naast de engelstalige elgoog is er ook een Nederlandse site die zich vooral richt op het geven van achtergrondinformatie van Google.ykcuL gnileeF m'I! (ofwel: "I'm feeling lucky!")

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën