Ecocho (Zoekmachine)

Ecocho is de eerste milieuvriendelijke zoekmachine. Ecocho werd in april 2008 gelanceerd door de Australier Tim Macdonald.

De zoekmachine Ecocho werd in 14 landen gelanceerd en maakt gebruik van de resultaten van Google en Yahoo!. De look van de site is ook volledig vergelijkbaar met die van Google.

In de eerste dagen na de lancering zouden al bijna 3000 bomen aangepland worden. Het project Ecocho wordt met advertentie-inkomsten gefinancierd. "We willen in de toekomst 70% van de inkomsten in CO2-verminderende maatregelen stoppen", aldus de oprichter van Ecocho Tim Macdonald.

Ecocho is een combinatie van 'eco' en het Japanse woord 'cho', dat 'super' of 'ultra' betekent.

Krap een week na de lancering van Ecocho wordt de zoekmachine echter al weer uitgesloten van Google. Ecocho mag geen Google resultaten meer tonen en de Google Adsense account wordt geblokkeerd aangezien Ecocho in strijd zou zijn met de gebruiksvoorwaarden van Google. Zo zou Ecocho gebruikers oproepen te klikken op advertenties, iets wat uit den boze is in Adsense. Volgens Google waren de mensen achter Ecocho "repeat offenders".

Gerelateerde woorden

Meer over Ecocho (externe links)

  • Ecocho - Eerste "milieuvriendelijke" zoekmachinea

Thema & categorieën