E-mail marketing (Marketing en Internetmarketing)

Promotie van producten en/of diensten via e-mail. Met e-mail marketing is het zeer belangrijk alleen mails te sturen naar personen die hier belangstelling voor hebben of zouden kunnen hebben. Zie ook Opt-in en Opt-out. Het verzenden van ongevraagde Bulk mail wordt niet gewaardeerd en valt onder E-mail spam. Het versturen van een nieuwsbrief is in de meeste gevallen ook e-mail marketing aangezien men vaak door het sturen van een e-mail probeert om de producten aan de man te brengen. Wanneer een nieuwsbrief alleen maar informatief is valt het niet onder e-mail marketing. Nieuwsbrieven zijn vooral nuttig om klanten aan het bedrijf te binden. Door ze regelmatig te informeren over de ins en outs van een bedrijf blijft de klant betrokken bij het bedrijf en zal hij/zij eerder geneigd zijn (opnieuw) zaken met het bedrijf te doen.

Gerelateerde woorden

Meer over E-mail marketing (externe links)

  • Jeroen.com - Artikel over e-mail marketing.
  • Emma-nl.net - Website van de E-mail Marketing Associatie Nederland. EMMA-nl is het keurmerk voor professionele e-mailmarketing.
  • E-marketing.startpagina.nl - Veel informatieve links naar websites over e-mail marketing. Tevens ook links naar andere websites m.b.t. e-marketing.

Thema & categorieën