Desktop zoekmachines (Zoekmachine)

Een Desktop zoekmachine is een locaal op een computer draaiend programma dat het mogelijk maakt om rechtstreeks te zoeken vanaf de desktop. De gebruiker hoeft dus niet eerst een browser te openen en naar het url van een zoekmachine te gaan om te kunnen zoeken, maar kan meteen aan de slag. Het belang van een Desktop zoekmachine is voor de zoekmachines erg groot. Wanneer men het voor elkaar weet te krijgen dat een gebruiker de zoekmachine installeert op de desktop dan is de kans dat deze gebruiker ook standaard gebruik maakt van deze zoekmachine ook erg groot.

Voorbeelden van Desktop zoekmachines


De meeste grote zoekmachines bieden ook een desktop zoekmachine aan. Daarnaast zijn er de specialistische zoekmachines, zoals Copernic, die zich specifiek richten op het creeren van Deskstop software.


Desktop zoekmachines 'versus' Toolbar zoekmachines


Een desktop zoekmachine wordt geinstalleerd op de desktop van de computer en kan direct gebruikt worden. Een Toolbar zoekmachine wordt geinstalleerd als onderdeel van een Browser en kan pas gebruikt worden na het opstarten van een browser. Het voordeel van een toolbar is echter wel dat deze direct zichtbaar is tijdens het surfen.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën