Charlie Ayers (Google)

Charlie Ayers was de chefkok van Google van 1999 tot en met 2006. Daarvoor was hij de kok van de rockband The Grateful Death. Charlie werd beroemd met zijn restaurant op de Googleplex genaamd "Charlie's Place"

Charlie Ayers werd in 1999 de kok van Google door het doen van een kooktest voor de toen 40 personeelsleden. Toen Charlie Google verliet had hij 5 "sous chefs" en in totaal 150 personeelsleden verspreid over 10 cafe's in Mountain View.

Charlie Ayers restaurant "Charlie's Place" werd een begrip en kreeg publiciteit in de New York Times, London Times, France's Le Capital, the Washington Post, Food Management, Restaurants Institutions, The Food Network, vele anderen. Daarnaast werd er een volledig hoofdstuk aan het Google Cafe gewijd in het boek van David Vise's, "The Google Story".

Food 2.0: Secrets from the Chef Who Fed Google


Ayers schreef zelf ook een boek over zijn tijd bij Google genaamd "Food 2.0 Secrets from the Chef Who Fed Google". De titel van het boek bevat een verwijzing naar het begrip Web 2.0 waar Google onderdeel van uit maakt.

Beroemde gasten


Volgens zijn boek heeft Charlie Ayers gekookt voor vele beroemdheden die op bezoek kwamen in de Googleplex. Ze heeft hij naar verluid gekookt door president Bill Clinton, Jimmy Carter, Al Gore, Madeleine Albright, Colin Powell, Mikhail Gorbachev, Queen Nor of Jordan, Bono & The Edge, Coldplay & Gwyneth Paltrow, Robin Williams, Sultan of Brunei, en vele CEO's uit Silicon Valley.

Gerelateerde woorden

Meer over Charlie Ayers (externe links)

  • Chef Charlie Ayers - Officiele site van Chef Charlie Ayers met zijn bio, foto's en recepten.

Thema & categorieën