Bad Neighborhood links (Spam, zoekmachinespam)

Neighborhood links zijn hyperlinks die naar andere websites verwijzen. Deze websites liggen in een netwerk van domeinen.

In het geval van een bad neighborhood link, betreft het een link die naar een website verwijst die zich volgens zoekmachines schuldig maakt aan zoekmachine spam. Dat soort websites hebben bijvoorbeeld weinig relevante content, zijn door een zoekmachine verbannen uit de zoekresultaten of hebben een penalty gekregen.

Het linken naar bad neighborhoods kan negatief invloed hebben op de ranking van je eigen website. De kans is groot dat zoekmachines concluderen dat je eigen website deel uitmaakt van zo een netwerk en dus ook een bad neighborhood is doordat hiervoor algoritmes zijn die patronen proberen te ontdekken en uiteindelijk bad neighborhoods filteren.
Uiteraard kan het voor komen dat je abusievelijk een link geplaatst hebt naar een bad neighborhood. In elk geval is het van belang dat je uitgaande links zo nu en dan controleert om er zeker van te zijn dat websites waarnaar je ooit een link geplaatst hebt, zich niet schuldig maakt aan black hat SEO praktijken en je bijvoorbeeld niet naar 404-pagina's verwijst.

Op het Internet zijn tools te vinden waarmee uitgaande links gecontroleerd kunnen worden op voornamelijk het linken naar bad neighborhoods. Er zijn open source webapplicaties die door gebruik van javascript nietsvermoedend links plaatsen naar bad neighborhoods, welke om die reden ook niet eenvoudig te ontdekken zijn. De tools die hiervoor gemaakt zijn, zien ook links die op deze manier op de website worden geplaatst.

Gerelateerde woorden

Meer over Bad Neighborhood links (externe links)

Thema & categorieën