AltaVista (Yahoo)

AltaVista (spaans voor "zicht van boven") is een van de oudste Amerikaanse zoekmachines op het Internet en bestaat al sinds december 1995. AltaVista was oorspronkelijk van Digital Equipment Corporation (DEC), werd toen overgenomen door Compaq (die Digital aankocht in 1998), Altavista werd vervolgens voor 2,4 miljard dollar onderdeel van CMGI.

In februari 2003 werd Altavista voor 140 miljoen overgenomen door Overture en was het in een grote concurrentie strijd met Google verwikkeld. In een poging Google bij te blijven werd eind 2002 een groot deel van de zoekmachine portal geschapt en werd Altavista weer een zoekmachine zonder toeters en bellen.

Door de overname van Overture in juli 2003 door Yahoo! valt Altavista nu onder Yahoo! Overture werd door Yahoo! voor 1.63 miljard dollar overgenomen.

Domain Registry AltaVista.com


Het domein Altavista.com werd pas in augustus 1998 overgenomen door Compaq, die op dat moment eigenaar was van de zoekmachine. Tot die tijd draaide Altavista op het subdomein altavista.digital.com, dit was omdat het van oorsprong om een technologisch experiment van Digital ging. Voor 1998 was een andere partij eigenaar van Altavista.com, die de domeinnaam in 1994 registreerde.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën