A9 (Zoekmachine)

A9 is de zoekmachine van het Amerikaanse Amazon.com. A9 werd in april 2004 gelanceerd en was een van de grote voorbeelden van een multi source zoekmachine. Zo kon je zoeken in IMD, Answers.com, Wikipedia, Alexa, in boeken en diverse andere bronnen. Verder worden de zoekopdrachten van een gebruiker bewaard en gebruikt in volgende zoekopdrachten die de gebruiker maakt.

In eerste instantie gebruikte A9 de zoekresultaten van Google en van de Amazon.com dochter Alexa. In april 2006 laat Amazon.com Google vallen ten gunste van Windows Live Search. Dit zou het eerste grote succes zijn voor de nieuwe Live Search.

In 2004 was A9 een zeer veelbelovende zoekmachine en werd er zelfs verwacht dat de zoekmachine een hoge positie zou krijgen tussen Google, Yahoo! en MSN in. Dit bleek echter niet haalbaar en de zoekmachine werd min of meer ontbonden in september 2006.

A9.com heeft zelf een magere pagerank 7. Dit zou een graadmeter kunnen zijn van de tegenvallende populariteit. De toolbar van A9 (Toolbar.a9.com) was in het verleden echter een Pagerank 10 domein. Dit subdomein is echter gedaald tot slechts Pagerank 5

Gerelateerde woorden

Meer over A9 (externe links)

Thema & categorieën