Google Maps (Google)

Routeplanner, bedrijvengids en locatiezoeker in een; Google Maps. Voorheen was dit programma er alleen in andere talen, sinds 4 oktober 2006 is het programma ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Via Google maps, voorheen Google Local, kan men routekaarten bekijken maar ook sattelietbeelden door de koppeling met Google Earth. Uiteraard zijn de mogelijkheden van Google Earth veel uitgebreider als het gaat om het bekijken van sattelietfoto's, dan die van Google Maps. Echter voor deze sattelietbeelden hoef je niets te downloaden.

Het is mogelijk om een bedrijf te zoeken en de route daarheen te plannen en als je wilt kan er nog gezocht worden naar een restaurant onderweg: alles bij de hand via Google Maps. Google Maps is ook via een mobiele telefoon te raadplegen. Ook steeds meer bedrijven maken gebruik van Google Maps. De Postbank heeft bijvoorbeeld een mogelijkheid om alle pinautomaten te bekijken in Google Maps. Dit kan door gebruik te maken van de Google API code. Zodoende kan men zelf kaarten samenstellen met de informatie welke men wil tonen. Google Maps maakt gebruik van JavaScript.

In Amerika is het momenteel zelfs mogelijk om direct vanaf maps.google.com te bellen naar bedrijven. Ook in Duitsland lopen ze voorop. Google is daar een samenwerking aangegaan met BMW, waarbij Google Maps route informatie direct naar het navigatie systeem in de BMW kan worden verzonden.

Webby Awards voor Google maps


Google wint in 2006 3 Webby Awards voor Google Maps:

1: Best Practices: Google Maps - People's Voice Winner
2 & 3: Services: Google Maps - Webby Award Winner, People's Voice Winner

Google Maps Navigation


Google Maps Navigation werd op 28 oktober 2009 door Google aangekondigd op een beurs in Amsterdam. Google Maps Navigation is een gratis navigatiepakket dat beschikbaar is voor telefoons die draaien op het mobiele besturingssysteem Google Android.

Gerelateerde woorden

Meer over Google Maps (externe links)

Thema & categorieën

Meer tips