2020 (Geschiedenis)

Dit artikel gaat een experimenteel artikel worden met allerlei voorspellingen over hoe de online wereld er in 2020 uit zou kunnen zien.


Always online


Een van de belangrijkste veranderingen zal zijn dat we eindelijk "Always online" zullen zijn. Alle apparaten zullen verbindingen hebben met het internet en zullen zo ons leven vergemakkelijken.

Kleine zonnecellen


Electrische apparaten die we onderweg mee nemen zullen voorzien zijn van zeer sterke zonnecellen waardoor adapters om op te laden niet meer nodig zijn. De beperking van het stroom en de laadtijd zijn komen te vervallen. De zonnecellen op onze apparaten zullen zo klein en sterk zijn dat we niet eens meer ervaren dat ze er op zitten. Op grotere oppervlakten zullen we werken met speciale verf. Zo zal de motorkap en het dak van een auto met speciale verf behandeld zijn die de auto van stroom voorziet. Hetzelfde zullen we op daken van huizen en gebouwen toepassen. In 2020 zal de mini superzonnecel al ingeburgerd zijn, de verf zal echter nog maar beperkt gebruikt worden door het tegenwerken van de olieindustrie. Ook kan de industrie nog onvoldoende speciale verf leveren waardoor dit zeer kostbaar is en nog niet ingeburgerd.

Harde schrijven verleden tijd


Computers zullen een minimaal geheugen hebben met daarop een beperkt Operating System. Software zal niet meer op computers staan maar online draaien, evenals al je files. Foto's staan bij Flickr, films bij Youtube en bestanden bij Google files. Kortom, veel geheugen heb je ook niet meer nodig.

In eerste instantie zullen de harde schrijven vervangen worden door Flash Cards. Later zullen deze vervangen worden door nog kleinere chips waar de meest essentiele data op bewaard zal worden.

Zoeken in en naar alles


Sleutels kwijt? Waar ligt die ene linker sok? (onder je bed natuurlijk!) Alles zal vindbaar zijn via de zoekdevices die we dan zullen hebben. Rond 2010 zal vrijwel alles wat online is al via een zoekmachine te vinden zijn, maar snel daarna zal dat ook verplaatsen naar zaken in het huis. Nooit meer iets kwijt dus.

Google, de goede tweede zoekmachine in de wereld


Google zal nog bestaan, maar enkel nog als grootste amerikaanse zoekmachine. Google zal gebruikt worden door maar liefst 450 miljoen Amerikanen, maar wordt wereldwijd verslagen door het Chinese Baidu die maar liefst 1,5 miljard chinezen zal voorzien van zoekresultaten en reclame. De omzet van Baidu is maar liefst het 5-voudige van concurrent Google. Baidu zal minder investeren in technologische ontwikkelingen dan Google en zal megawinsten maken. Censuur zorgt er echter voor dat Baidu buiten China veel minder gebruikt zal worden.

De Google 50 euro computer


Als gevolg van de crash van de dollar in 2009 zal een groot deel van de wereldhandel in Euro's worden. Google zal als initiatief van The Google Foundation een computer voor de derde wereld lanceren die slechts 50 euro gaat kosten. Door corruptie zal deze computer echter binnen no time door de derde wereld landen verkocht worden aan de rijke landen en daar als supercoole gadget verkocht worden.

De Google 50 euro computer zal geen harde schrijf hebben maar werken met een 96 gig memorystick ofwel Flash memory. Er zal een zonnecel in zitten waardoor de batterij nooit leeg gaat en de computer zal via satellieten internet hebben.... Dit is een start van dit artikel, wordt vervolgd...!

Thema & categorieën