.biz (Webdevelopment)

.biz is een TLD (Top Level Domain) die door bedrijven gebruikt wordt. De naam is een verbastering van het engelse woord business (biz). Het TLD is ontstaan om meer .com domeinnamen vrij te houden en om bezette .com domeinnamen te gebruiken met een .biz extensie.

.biz is in 2001 in het leven geroepen en goedgekeurd door de ICANN en wordt momenteel onderhouden door NeuLevel. Ondanks dat er toch al wat .biz registraties bestaan, is het Top Level Domain niet zo bekend bij het grote publiek. Het is met name populair bij spammers, scammers en voor porno.

Zoekmachine optimalisatie en .biz


Zoekmachine optimalisatie en .biz domeinen lijken niet vaak tot grote successen te leiden. Dit komt niet zozeer doordat zoekmachines een lagere ranking geven aan .biz domeinen, maar meer doordat webmasters minder snel een link plaatsen naar .biz domeinen. Vermoedelijk wordt dat veroorzaakt doordat .biz nogal een commercieel karakter heeft en webmasters minder geneigd zijn links te plaatsen naar commerciele sites. .nl, .com of .info domeinen lijken voor zoekmachine optimalisatie meer succes op te leveren.

Alternatief gebruik .biz in Turkije


Net zoals .nu in nederland gretig wordt gebruikt wordt .biz in Turkije veel gebruikt. In het Turks betekend "Biz" "wij". Zo wordt blabla.biz gebruikt voor "wij zijn blabla" en anneyiz.biz voor "wij zijn moeders" of superiz.biz "wij zijn super".

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën