previous entry: FTC: Blame Foreigners for Spam    next entry: Google Escher logo

13.06.03 - 12.03Nieuwe "Google Conspiracy Theory"

Je moet soms wat creatief zijn om een nieuwe theorie over problemen bij Google te verzinnen.

Google Watch (www.googlewatch.org) is zeer creatief en zij wijten de huidige problemen (is er dan een probleem? Zie "Google in de war") aan een Y2k+3 bug.

Toen Google ooit gebouwd werd is er gebruik gemaakt van 32-bits technologie voor het identificeren van pagina's. Een probleem: met 32 bits kun je "maar" tellen tot 4,2 miljard en Google komt ondertussen aardig in de buurt met het aantal pagina's in haar database. Volgens "Conspiracy Theory verzinner nummer 1" Daniel Brandt zou dat verklaren waarom Google zich de laatste tijd zo raar gedraagt. Daniel Brandt moet soms met een korreltje zout genomen worden (hij roept ook wel eens goede dingen hoor), maar zijn theorie is in ieder geval interessant.

Lees verder: Is Google broken?
www.google-watch.org/broken.html

7 comments, already

hoi
waa (link) - 31.10.04, 09:00

Link is opeens uit Google verdwenen. Geen aanwijsbare oorzaak. Periode >14 dagen. Krijgen ook niet meer aanmelding geefectueerd. Voorheen stond bij het intikken van "genderkliniek", genderkliniek.nl altijd bovenaan.
bert van delen (email) (link) - 04.11.04, 11:54

Beste Jeroen,
Google.nl ( .com ) weet ik niet, bestaat uit 18 mensen.
De directie van google.nl is beinvloedbaar door bedrijven die veel geld binnenbrengen ( ad sense ). Ik heb al meerdere keren gehoord hoe de beste bekende seo bedrijven als check it en tribal via een telefoontje of een etentje voor bepaalde websites weer aan een toppositie komen. Uiteraard valt dit niet te achterhalen, maar mijn bronnen geven dit zeer zeker aan.
Ik denk dan ook dat google.nl zijn richtlijnen moet bijstellen, of, google.com zijn dochterbedrijven in andere landen beter moet controleren.

Uiteraard wil ik anoniem blijven.
anoniem - 19.09.05, 22:20

Je kunt relatief makelijk aan de top komen in Google, de resultaten verschillen per land waar je de google search doet en de locatie waar je je domain hebt geregistreerd en gehost, plus de taal waarin je site geschreven is en de manier waarop. Met het gebruik van dagelijhs up to date content, links naar je website paginas en een listing in verschillende directories zullen veel helpen. Andere factoren zijn de registratie tijd als alle spam domains meestal niet ouder dan een jaar zijn. Blijven leren op de webmaster forums en een niche market vinden zijn de belangrijste factoren om een business tot success te vormen. Zoek een markt met niet teveel competitie en beperkte pagina indexes want als je op een keywoord schiet met 3+ milloen andere competitive websites is het niet makelijk als nieuwkomer tenzij je verdraaid goed weet wat je doet en hoe het allemaal in elkaar zit.
sasha@picantito.com (email) (link) - 02.01.06, 06:12

Anoniem heeft gelijk. Ook ik heb dit jaar gezien hoe een zeer bekend SEO bedrijf bij Google Nederland op bezoek komt en zo afspraken maakt over geleidelijke stijging van posities van klanten. Ze (de bekende SEO bedrijven) brengen eenmaal veel geld in het laatje van Google Nederland. Interessant om daar een artikel aan te wijden. Ik zal binnenkort eens in de pen klimmen.
anoniem - 19.03.06, 20:50

Wat een onzin zeg. Als ex-werknemer van een grote seo, kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat Google nooit toezeggingen doet over de hoogte van posities. Sterker nog, zij kunnen daar zelf vanuit hier echt geen invloed op uitoefenen. Google heeft en zal nooit toezeggingen doen op dat gebied, omdat ze dan ook hun beursnotering in gevaar brengen. De etentjes gelden puur als relatiemanagement en feeling houden met de markt. Alsof Marc Duindam zo weinig verdient dat hij zich met etentjes laat paaien. Ga eens iets leuks doen met je leven en je druk maken over zaken die er echt toe doen.
In het kader van te belachelijk voor woorden krijgen juliie mijn post nu ook anoniem.
Anoniem - 30.03.06, 11:47

Niet alles in het leven verloopt altijd even eerlijk inderdaad...:\
Goji Berry (email) (link) - 28.08.06, 18:00

Name:
Email:
Url:
Comment:emoticonsRemember me..

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-adress.

back to top

www.jeroen.com

zoekmachine marketing, internet marketing & zoekmachine optimalisatie