previous entry: Ilse Primeur!   next entry: Aex door 300 punten heen

06.06.03 - 08.38Google wint Searchking rechtzaak

Google mag de pagerank van Spammende bedrijven blijven verlagen. Searchking had hierover een rechtzaak aangespannen en 75.000 dollar schadevergoeding geeist van Google nadat Google de pagerank van Searchking had verlaagd. Searchking had door pagina's naar elkaar te laten linken haar pagerank verhoogd en verkocht deze hogere pagerank aan haar klanten.

De uitspraak van de rechter:

...the court finds that under Oklahoma law, protected speech -- in this case PageRanks -- cannot give rise to a claim of tortious interference with contractual relations because it cannot be considered wrongful, even if the speech is motivated by hatred or ill will.


Hiermee is een interessant dossier afgesloten...

Zie ook:

> gooogle.searchking.com/dismiss.htm (uitspraak)
> gooogle.searchking.com (reactie searchking)
> Google replies to SearchKing (achtergrond)
> Court dismisses Google search-fixing case (reactie ZDnet)

2 comments, already

Ondanks de ontcijfering van de PageRank door Henk van Ess (Voelspriet) blijf ik de ranking van Google een raadsel vinden. Was dan ook stom verbaasd dat ik recentelijk met huis-tuin-keuken optimalisatie van metatags, content en domeinnaam een zeer hoge ranking haalde voor toch populaire zoekwoorden.

Ben er trouwens steeds meer van overtuigd dat die huis-tuin-keuken optimalisatie (evt. samen met PPC zoals Adwords bij Google) een hoger rendement oplevert dan het inschakelen van bureaus zoals SearchKing. In Nederland lopen ook een paar van dat soort cowboys rond.
marco (link) - 06.06.03, 23:30

Hoi Marco,

Henk van Ess (Hulde voor Henk hoor!) heeft niet echt de pagerank ontcijferd. Hij heeft alleen een bekende truuk gebruikt waarmee je een niet volledige listing kunt maken van domeinen waarbij je als het ware het algoritme uitschakelt en je alleen op basis van pagerank sites met de hoogste waardering bovenaan plaatst. En dat is best handig. Een paar kritiekpunten zijn onder andere dat je met de gebruikte methode alleen nederlandse sites met een .nl domein op deze manier bij elkaar plaats. Jeroen.com zal dus nooit in de top 100 komen ;-) Maar dat betekent dus dat je een groot aantal sites uitschakelt en je dus nog geen echte Nederlandse lijst hebt.

Ranking van Google een raadsel? Dit valt toch wel mee:

PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn))

;-)

Ik ben er meer van overtuigd dat goede sites met zeer veel goede content zelfs zonder enige optimalisatie een hoog rendement kunnen behalen. Kenmerk van een goede zoekmachine is dat hij deze herkent ;-)

Ik ken de cowboys en hun technieken, en het spijtige is dat het vaak korte termijn denken is. Pagerank is trouwens met het nieuwe algoritme van Google minder belangrijk geworden. Dat is op zich wel jammer aangezien je Google nu dus ook gemakkelijker kunt beinvloeden.

Adwords ben ik geen groot voorstander van. Waarom betalen voor een week presteren en het daarna kwijt te zijn terwijl er andere methodes zijn die tot in het einde der tijden effectief zullen blijven...
j.com (link) - 07.06.03, 10:17

Name:
Email:
Url:
Comment:emoticonsRemember me..

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-adress.

back to top

www.jeroen.com

zoekmachine marketing, internet marketing & zoekmachine optimalisatie