previous entry: Link-popularity.pagina.nl online   next entry: Gevonden op "Autopech" en "Volvo"??

05.04.03 - 16.37SMS populairder dan chipknip

Dat SMS tools ingezet kunnen worden voor betalingen is al lang niets nieuws meer, maar toch was een column van Peter Olsthoorn in Emerce interessant.

> http://www.emerce.nl

Al twee jaar geleden waren er allerlei partijen bezig met identificatietools zodat je bijvoorbeeld kon verifieren met SMS in combinatie van bijvoorbeeld postcode wie een echte afzender was om zo betalingen te kunnen doen. Er zijn verder diverse initiatieven gaande om digitale banken op te zetten waarbij de mobiele telefoon de pinpas gaat verdringen. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van een parkeerplaats met je GSM. Dat scheelt weer een stapeltje plastic kaartjes in onze portemonnee zeggen we dan maar.... Albert Heijn is onlangs ook met haar eigen mobiele prepaid kaarten gekomen dus ik ben benieuwd wanneer de eerste bonus sms gaat verschijnen.

Ook is er onlangs nog de Virtuele Collecte door de reuma stichting geweest waarbij je in plaats van een heitje aan de voordeur te geven een SMS-je kon sturen en verder heeft bijvoorbeeld Amnesty International ook een SMS actie gevoerd. Zo zijn er diverse partijen bezig met betaling via SMS en begint het steeds "hotter" te worden.

Allemaal heel erg leuk, maar wat niemand in de gaten heeft gehad is dat inmiddels meer mensen in 2002 betalingen hadden gedaan met hun mobiel dan met de Chipknip. Zo blijkt tenminste uit de Weblog van Simon Lelieveldt.

> http://www.simonl.org

Wat ik nu niet snap: Jarenlang is er ongelofelijk veel geld uitgegeven om ons de chipknip door de strot te duwen en nu hebben we iets anders wat geheel vanzelf een eigen plaats heeft veroverd zonder ook maar een stimulerings euro van de banken. Overigens is die Chipknip in Belgie wel een groot succes, hij heet daar "Proton". Misschien is de chipknip in navolging van V2000, etc. weer een toekomstige case van mislukte productintroducties waarbij sex uiteindelijk toch de doorslag gaf voor iets anders? De sexindustrie heeft namelijk ondertussen al flink verdiend aan haar commerciele diensten via sms.

Ik ben het overigens helemaal niet eens met Olsthoorn's visie over het verhogen van de betaallimieten van SMS van 1,10 naar 10 Euro. Er wordt al zoveel misbruik gemaakt door services waar je haast niet van afkomt en die maar berichtjes blijven sturen, dat wanneer het bedrag nog hoger zou worden de problemen niet meer te overzien zijn. De Consumentenbond heeft het er al druk genoeg mee. En we kennen allemaal het Idols verhaal waar je kon stemmen voor jouw idool en een berichtje maar 70 cent zou kosten waarbij ze "vergaten" te vertellen dat je NOG een berichtje kreeg wat je nog eens 70 cent kostte. Dit zal vast niet de laatste misstap zijn geweest en dit waren maar kleine bedragen..

No comments yet

Name:
Email:
Url:
Comment:emoticonsRemember me..

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-adress.

back to top

www.jeroen.com

zoekmachine marketing, internet marketing & zoekmachine optimalisatie