Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Nov '09 - + 0 - 0 Google neemt Admob en Gizmo5 over


Gizmo5 en AdmobGoogle heeft in haar bedrijvenjacht weer twee bedrijven overgenomen, namelijk het advertentiebedrijf Admob en Voip-specialist Gizmo5. Het lijkt erop dat beide overnames te maken hebben met de verbreding van Google's communicatiemarkt en de advertenties binnen mobiele toepassingen van Google Android.


Admob


Google wil met de aankoop van Admob haar adverteerders beter bedienen en op een betere manier kunnen adverteren binnen haar mobiele toepassingen van Google Android. Admob is een bedrijf wat zich op dit gebied heeft gespecialiseerd en is tevens een van de grootste bedrijven op dit gebied. Admob is met een overnamebedrag van 750 miljoen dollar dan ook een van de grootste overnames in de geschiedenis van Internetgigant Google.

Admob Interface


Gizmo5


In tegenstelling tot Admob houdt Gizmo5 zich bezig met void-diensten zoals we die kennen van Skype. Het heeft er alle schijn van dat Google met Gizmo5 het communicatieplatform Google Voice en Google Talk wil verbeteren. Google wil in de toekomst cross-communicatie mogelijk maken tussen PC en Mobiel. Hoewel de overname van Gizmo5 nog niet definitief is, lijkt het echter een kwestie van tijd tot Google Gizmo5 voor een bedrag van 30 miljoen dollar heeft ingelijfd.

Gizmo5 Interface


2 Googley reacties!:

“Admob is met een overnamebedrag van 750 miljoen dollar dan ook de grootste overname in de geschiedenis van Internetgigant Google.”

Euh,.... youtube werd voor 1,6 miljard overgenomen….

rv - 11 November '09 - 10:07

Uiteraard is Youtube de grootste overname van Google tot nu toe. Zie ook de artikelen daar over op de Weblog waarin Google onder andere aangeeft waarschijnlijk een miljard te veel te hebben betaald voor Youtube. De betreffende redacteur had deze waarschijnlijk even gemist. Het is meteen aangepast.

http://www.jeroen.com/archive/2009/10/07..

Jeroen van de Wiel (link) - 11 November '09 - 10:43


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->