Archives

Next Archive Previous Archive

01 Feb - 31 Feb 2004
01 Jan - 31 Jan 2004
01 Dec - 31 Dec 2003
01 Oct - 31 Oct 2003
01 Sep - 31 Sep 2003
01 Aug - 31 Aug 2003
01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003

Last Comments

Links

Google
Google.pagina.nl
Aanmelden Google
Zoekmachines

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

About

This is the default template for Pivot. You can change this text by editing the file templates/frontpage_template.html in your pivot folder.

Linkdump

+ 0 - 0 | § Google aandelen via het internet

Al ruim twee jaar lang wordt en gespeculeerd over het naar de beurs gaan van Google. Er wordt onder andere gesproken over een mogelijk keerpunt in het beursklimaat vergelijkbaar met de beursgang van Apple begin jaren tachtig.

Nu is het zo ver! Google gaat naar de beurs en hoe! Heel toepasselijk zal de zeer goeddoordachte introductie plaats vinden via het internet. Google wil daarmee allerlei schandalen voorkomen die de afgelopen jaren op WallStreet hebben plaats gevonden en wil zo ook gewoon de kleinere belegger de kans bieden om mee te dingen. Mee dingen? ja, want de aandelen zullen door middel van een "auction" of wel veiling aangeboden worden.

Het is erg lang geleden dan een nieuw it bedrijf haar intrede heeft gedaan op de beurs en dit zal dan een historische beursgang gaan worden. Google zal de komende tijd nog veel in het nieuws komen...

Meer lezen:

Financial Times

+ 0 - 0 | § Nieuwe Google functie: Definities

Afgelopen week nog bezig geweest met het kijken naar de mogelijkheden voor de Google-talen.pagina.nl en woordenboeken, komt Google met een functie om definities te vinden!

Het werkt heel erg eenvoudig. Type het volgende in Google:

define: trefwoord (bijvoorbeeld define: google)

en je krijgt definities van google. Die ga ik vaker gebruiken! :-)

Directe link:

> define: google

Overigens zitten er wel een aantal vergelijkingen in met het langer bekende "Googlism":

> What is a google?

+ 0 - 0 | § Google Watch Watch houdt Google Watch in de gaten...

Een weblog is in feite een linkdump, en aangezien ik hem vooral gebruik om nieuws te plaatsen is het eens tijd voor een linkdumpje: Google Watch Watch

Dit initiatief kende ik nog niet, maar het gaat om een tegenactie van Google lover Chris Beasley tegen de grootste Google hater Daniel Brandt.

Mr. Daniel Brandt is algemeen bekend om zijn conspiracy theories over Google en heeft daarom Google Watch opgezet waar hij alle mogelijke zin en onzin plaatst over Google. Weet je nog dat overal in het nieuws was dat Google "vol" was? Nah Mr. Daniel Brandt was met Google Watch de bron...

Nu doet Google lover Chris Beasley een mooie poging om ook Google Watch eens goed onder de loep te nemen met Google Google Watch, euh, Google Watch Watch. Kun je hem nog volgen? ;-)

Enfin, op Google Watch Watch staat perfect uitgelegd waarom Google Watch voor een groot gedeelte regelrechte onzin is. Een mooie onepage site die doet wat hij moet doen. Meer info over Mr. Daniel Brandt en Google Watch vind je ook in het dossier op de Google protesten pagina.

Zie ook:


> http://www.google-watch.org
> http://www.google-watch-watch.org
> http://google-protesten.pagina.nl

+ 0 - 0 | § Nieuwe cijfers zoekmachines #2

Op aanwijzen van Erwin Boogert hierbij nog meer gegevens uit het meest recente onderzoek van Checkit naar de populariteit van zoekmachines.


Portals weinig belangrijk bij webzoeken
Gepubliceerd op woensdag 15 oktober 2003
[aangevuld op woensdag 15 oktober 2003, om 10.30 uur]

(P7) Slechts 11 procent van de Nederlandse internetters gaat naar een webportaal als ze gericht naar informatie op zoek zijn. Meer dan de helft, 57 procent, gebruikt eerst een zoekmachine, 29 procent tikt een www-adres in.

Jeroen: Deze gegevens stroken mijns inziens niet geheel met de bezoekers aantallen die je op dit moment ziet. Hoe verklaar je 3 miljoen bezoekers per dag op Startpagina. Sterker nog, dat is 18.75% van alle Nederlanders. Tel daar nog zeker 1 miljoen bezoekers per dag op de pagina.nl Startpagina dochters en je vraagt je af hoe representatief de gegevens en hoe betrouwbaar de onderzoeksmethode en vraagstelling is geweest. Ik denk dat wanneer je daadwerkelijk gebruik afzet tegenover een vraagstelling door middel van een enquete je een totaal ander beeeld krijgt.

Dat blijkt uit de Nationale Search Engine Monitor, gehouden door marketingbureau Checkit en onderzoeker R&M Interactive.

Google en Ilse domineren de Nederlandse zoekmarkt veruit. Beiden wonnen aandeel en hebben gezamenlijk 85 procent van de markt. Google is met 65 procent ook in Nederland de meest gebruikte zoekmachine. In januari 2003 lag het lokale marktaandeel nog op 51 procent.

65% neigt naar Microsoft achtige marktaandelen. Zeer boeiend hoe zich dit verder gaat ontwikkelen.

De zoekfunctie van Ilse volgt met 19 procent, een vijfde van het zoekverkeer. Ilse heeft een herstel laten zien, want in januari was dat nog 14 procent.

Jeroen: Dit herstel mag opvallend genoemd worden. Maar zelden heb ik een zoekmachine gezien die eerst marktaandeel verloor en daarna terug kwam. Blijkbaar heeft Nils Rooymans met het bouwen van ilse 3.0 goed werk verricht. Ook heeft ilse goed geluisterd naar de gebruiker en op basis van een aantal gebruikersonderzoeken onder andere de snelheid sterk verbeterd. Hulde aan Nils zullen we maar zeggen

Indien men niet heeft gevonden waarnaar men op zoek was:
* zoekt 45 procent verder door middel van dezelfde zoekopdracht, maar bij een andere zoekmachine;
* zoekt 40 procent verder bij dezelfde zoekmachine verder, maar dan met een meer gespecificeerde zoekopdracht en
* zoekt 39 procent verder bij dezelfde zoekmachine, maar gebruikt een andere zoekopdracht.

Checkit verschafte ons de volgende cijfers over het algemene gebruik van zoekdiensten, dit gaat niet over marktaandelen:

Welke zoekmachines gebruikt u? (meerdere keuzemogelijkheden)
- Google 76 procent
- Ilse 48 procent
- Altavista 20 procent
- MSN 20 procent
- Lycos 12 procent

Het onderzoek signaleert tevens een aantal trends. Zo omzeilen jongeren en hoger opgeleiden liever zoekmachines en tikken direct het webadres in waar ze verwachten hun informatie te vinden. Lager opgeleiden en ouderen werken minder intuïtief.


Bron: Planet Multimedia

+ 0 - 0 | § Nieuwe cijfers zoekmachines

Het heeft even geduurd, maar er zijn eindelijk weer goede nieuwe cijfers van de verdeling van de Nederlandse zoekmachine markt. Het onderstaande bericht verscheen zojuist op nu.nl waaruit blijkt dat Google weer een enorme sprong naar voren heeft genomen.

Ronduit opvallend is het marktaandeel van ilse dat zelfs lijkt te stijgen van een magere 7 tot 10 procent dat we uit de laatste onderzoeken zagen tot maar liefst 19 %.

Het oorspronkelijke bericht:

AMSTERDAM - Drie op de vijf internetgebruikers (57 procent) die iets zoeken op Internet, starten hun zoektocht bij een zoekmachine. Informatie zoeken via een portal of het direct intikken van een URL komt minder vaak voor. Er bestaan echter grote verschillen tussen internetgebruikers in de wijze waarop informatie gezocht wordt. Ook blijkt de ene zoekmachine meer aantrekkingskracht uit te oefenen dan de andere.

Dit blijkt uit de Nationale Search Engine Monitor, een gezamenlijk onderzoek van Checkit en Internetonderzoekbureau R&M interactive dat twee maal per jaar wordt gehouden. Voor dat onderzoek werden 1.480 Internetgebruikers ondervraagd over hun zoekgedrag. De ondervraagde steekproef vormt een representatieve afspiegeling van Nederlandse Internetgebruikers.

Zoekmachines populair

Indien men iets zoekt op Internet surft 57 procent van de internetgebruikers als eerste stap naar een zoekmachine. 29 procent tikt in een dergelijk geval direct het webadres in van de site waar men de informatie verwacht aan te treffen. Portals vormen voor 11 procent van de Internetgebruikers de startplaats voor hun zoektocht.

Google grootste

Google is de populairste zoekmachine onder de internetters. Deze zoekmachine blijkt haar dominante positie in de afgelopen periode alleen maar versterkt te hebben. Bijna twee derde (65 procent) van alle Nederlandse internetgebruikers geeft namelijk aan deze zoekmachine het meeste te gebruiken. ilse is bij een op de vijf (19 procent) favoriet. In januari 2003 gaf 51 procent van Google en 14 procent van ilse gebruik te maken.

Jongeren tot 25 jaar blijken bij het zoeken op internet relatief vaak direct een URL in te tikken en surfen minder vaak naar een portal of zoekmachine. Hoger opgeleiden blijken eveneens vaker het webadres in te tikken wanneer ze op zoek zijn op internet. Lager opgeleiden starten hun zoektocht relatief vaak bij portals.

bron: nu.nl

+ 0 - 0 | § Google Virus

Een groot aantal mensen heeft de laatste dagen last gekregen van een virus waardoor je Google niet meer kunt bereiken. Ik heb er flink wat vragen over in mijn mailbox gekregen en ook op het prikbord van de Google Startpagina verschenen diverse berichtjes van mensen die Google niet meer konden bereiken.

Wat is er aan de hand?
Een grapjas heeft een virus geschreven waardoor je niet meer naar Google kunt gaan. Als je dit virus hebt word je automatisch doorverwezen naar een andere site zodra je Google wilt bezoeken.

Meer hier over kun je lezen op onder andere:

http://www.tweakxp.com/readNews.aspx?id=2048


Oplossingen?

Er zijn inmiddels een aantal sites die oplossingen bieden. Zie onder andere:

http://www.imilly.com/google.htm

Het probleem kun je ook oplossen door de volgende patch te downloaden:

http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS03-040.aspDe volgende uitleg staat op " http://www.tweakxp.com/hostsfix.htm "1. You need to navigate to where the “hosts” file is on your computer. Below is a list of what directory the file is in depending on your operating system that you should navigate to using the my computer icon on your desktop or in your start menu:

Windows 95/98/Me: c:windows

Windows NT/2000/XP Pro: c:winntsystem32driversetc

Windows XP Home/XP Pro: c:windowssystem32driversetc

2. Delete the file called “hosts”. If you can not delete the file try renaming it. If you still can not delete or rename the file then boot your computer in safe mode by pressing F8 when you computer boots up right after the power on self test screen.

3. The final step is to try to remove this program that is hijacking your “hosts” file. As of 10:00 AM September 25 there is no program that will just remove the malicious program yet. In the mean time, download Spybot Search & Destroy by clicking here. Once you have the program installed, open SpyBot and select the "immunize" icon on the left and then check the box "lock hosts file read-only as protection against hijackers". This will stop the program from modifying your "hosts" file again.Veel Succes!


Mvrgr,


Jeroen van de Wiel
http://www.jeroen.com
http://google.pagina.nl