Archives

Next Archive Previous Archive

01 Feb - 31 Feb 2004
01 Jan - 31 Jan 2004
01 Dec - 31 Dec 2003
01 Oct - 31 Oct 2003
01 Sep - 31 Sep 2003
01 Aug - 31 Aug 2003
01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003

Last Comments

Links

Google
Google.pagina.nl
Aanmelden Google
Zoekmachines

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

About

This is the default template for Pivot. You can change this text by editing the file templates/frontpage_template.html in your pivot folder.

Linkdump

+ 0 - 0 | § Google personeel verstuurt ook virus

Niemand is perfect, zelfs Google niet. Zo verzonden ook de werknemers van Google per ongeluk het beruchte Sobig.F virus als attachment aan een e-mail aan abonnees van Google's media email list. De fout werd snel ontdekt en opgevolgd met een waarschuwingsmailtje.

De grootste zoeker ter wereld zoekt nog naar virus scanners?

bron:

> http://www.pcpro.co.uk/news/news_story.php?id=46754

+ 0 - 0 | § Google EN ilse maken updates

Kon je vroeger je wekker bijna laten afgaan op het tijdstip van updates, tegenwoordig moet je zowel bij Google als bij ilse het doen met ongeveer eens in de twee maanden. ilse heeft in ieder geval dinsdag een update van haar database gemaakt met nieuwe sites en recentere gegevens en Google, die op dit moment doorlopend kleine wijzigingen maakt in plaats van echte updates, heeft het aantal "inlinks" geupdate voor het eerst sinds half juni. Bij sommige sites is het aantal links in Google flink toegenomen. Yahoo ging zo bijvoorbeeld van 799.000 naar 1,100,000. Nu wachten op de updates van de Pagerank...

+ 0 - 0 | § Google Goes for Alfred Hitchcock!

Dennis Hwang heeft zich vandaag weer uitgeleefd op een speciaal logo ter ere van de 104e verjaardag van Alfred Hitchcock (13 augustus 1899). Alleen vandaag op Google ;-)

+ 0 - 0 | § Nieuw in Google labs: Google Newsalert per mail

Deze stap zat ik op te wachten. Het was een logisch vervolg van de Google News functie om hem, net zoals veel andere knipseldiensten doen, ook per e-mail toegankelijk te maken.

De Google Newsalert functie is nog in beta versie (net zoals Google News zelf overigens) en zal eerst onder Google Labs hangen. Verder lijken er nog een groot aantal dingen te ontbreken die je bij anderen (zoals het Nederlandse Howards Home) wel tegen komt. De functie biedt alleen maar de mogelijkheid een enkel zoekwoord op te geven en daar alles op te ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld nog niet selecteren welke media je wel of juist niet uit wilt ontvangen en je kunt nog niet opgeven welke woorden je er eventueel uit wilt filteren. Misschien is dit wel gewoon een nieuw voorbeeld van Google's simpelheid en werkt het met een zo simpele functie net zo goed.

Het blijft spannend of Google deze diensten ook betaaldiensten zal gaan maken zodra ze uit de beta gaan. Hier wordt al enige tijd over gespeculeerd en een nieuwsdienst zoals Google die biedt, heeft zeker commerciele waarde voor het bedrijfsleven dat altijd op zoek is naar marktinfo. Er zijn natuurlijk in de mail mogelijkheden om eventueel met AdWords te werken. Dan ben ik vooral benieuwd naar de clickratio's die per mail worden behaald, aangezien de aard van Google Newsalert is dat je alles doorleest en doorklikt.

Reclame wordt er op dit moment al een beetje gemaakt, door onderaan ieder Newsalert mailtje "Try Google News: http://news.google.com" te plaatsen. Dit lijkt op de Viral Marketing waar Hotmail groot mee is geworden en zal waarschijnlijk vooral bedoeld zijn om te voorkomen dat Google Newsalert juist te veel op Google News zal kannibaliseren.

Erg leuk aan het aanmeldformulier van Google Newsalert is dat er al aangegeven wordt dat de dienst erg handig is om de concurrentie in de gaten te houden: "keeping current on a competitor or industry". Google kijkt met je mee ;)

> http://www.google.com/newsalerts
> http://news.google.com
> http://labs.google.com

+ 0 - 0 | § ilse introduceert nieuwe feature

Afgelopen week is er in stilte een nieuwe zoekfunctie aan ilse toegevoegd waarmee je kunt zien wie er naar sites linken. Je vult een url in (bijvoorbeeld http://www.jeroen.com) en ilse doet de rest.

De feature is absoluut niet nieuw; Google, Hotbot, Altavista, etc. hadden hem al, maar toch heeft deze functie een aantal unieke dingen die ik zeker zal gaan waarderen. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke Startpagina's linken naar sites. Logisch, Startpagina en ilse werken al jaren samen, maar het is wel een unieke en handige toevoeging die ik eigenlijk wel miste. Andere zoekmachines kunnen door het gebruik van javascript de inhoud van de Startpagina dochters niet indexeren hetgeen de functie in ieder geval zeer uniek maakt.

De eerste resultaten lijken de unieke sites te bevatten waarna ilse vervolgens dan pas de dubbelen doet. Opvallend is dat ilse blijkbaar alle pagina dochters als een site ziet, aangezien die ook bij de dubbelen worden geplaatst. Google ziet bijvoorbeeld de dochters als unieke sites. Bij sites met veel links zul je dus even door moeten klikken voor dit interessantste deel van de nieuwe functie.

Vergelijk maar eens een paar functies:

> www.ilse.nl/searchresults.dbl?search_for=http://www.jeroen.com (133)
> www.google.nl/search?q=link:http://www.jeroen.com (52)
> www.altavista.com/web/results?q=link%3Awww.jeroen.com+-+host%3Ajeroen.com (246)