Archives

Next Archive Previous Archive

01 Feb - 31 Feb 2004
01 Jan - 31 Jan 2004
01 Dec - 31 Dec 2003
01 Oct - 31 Oct 2003
01 Sep - 31 Sep 2003
01 Aug - 31 Aug 2003
01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003

Last Comments

Links

Google
Google.pagina.nl
Aanmelden Google
Zoekmachines

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

About

This is the default template for Pivot. You can change this text by editing the file templates/frontpage_template.html in your pivot folder.

Linkdump

+ 0 - 0 | § Traktatie

Zo, lekker terug van een korte maar zeer fijne vakantie. Nu nog door de traktatie van 1000 spammailtjes heen zien te komen...

+ 0 - 0 | § Yahoo neemt Overture over

Een van de belangrijkste overnames van dit jaar heeft plaats gevonden: Yahoo neemt voor 1,63 miljard dollar Overture over.

Een aantal dingen springen mij meteen naar binnen:

1. Overture's ppc systeem is hot, een van de belangrijkste inkomstenmodellen voor het internet van dit moment en de omzetten in PPC groeien zeer gestaag, juist in deze tijd. Ik denk dat Yahoo hiermee een goede cash cow binnen haalt.

2. Yahoo liet veel inkomsten via externen komen, op deze manier zullen ze de inkomsten voortaan dus veel meer zelf in de hand hebben.

3. Opvallend: Altavista is ALWEER van eigenaar veranderd... Een stukje van jeroen.com:

"AltaVista was oorspronkelijk van Digital, werd toen overgenomen door Compaq (die Digital aankocht in 1998), Altavista werd vervolgens voor 2,4 miljard dollar onderdeel van CMGI. Het laatste nieuws is dat Altavista voor 140 miljoen in februari 2003 is overgenomen door Overture en in een grote concurrentie strijd met Google is verwikkeld."

Inmiddels heeft altavista duidelijk van Google verloren, maar is overture de concurrent geworden met haar ppc programma 'vs' adwords van Google.

4. Yahoo zal deze overname heel erg hard nodig hebben in haar strijd tegen vooral MSN. MSN zal proberen Google's marktaandeel aan te vallen en aangezien Yahoo in de VS nummer twee is zullen zij daar ook sterk onder lijden. Met deze zet brengt Yahoo MSN een gevoelige klap toe.

5. Een heel erg belangrijk punt voor mij: Overture bezit Fast, fastsearch bezit Alltheweb. Volgens de echte zoekliefhebbers is qua kwaliteit alltheweb op dit moment de enige echte concurrent voor Google. Dit betekent dat Yahoo met deze aankoop niet alleen een van de absolute toppers op PPC gebied heeft gekocht, maar ook een van de beste zoekers van het net.

Yahoo heeft zo de beschikking over een uitgebreide portal, goede eigen zoekers en een zeer populair Pay Per Click programma. Een goede match lijkt mij.

+ 0 - 0 | § Google Startpagina's eerste week

De Google pagina is vandaag een week online en het wordt tijd voor een eerste terugblik.

De Homepage van de Google.pagina.nl heeft in zes dagen tijd inmiddels 6.000 bezoekers gegenereerd. Niet slecht voor een nieuwe site. In totaal hebben de achterliggende pagina's ongeveer 3000 bezoekers gegenereerd en de Google-zoektips, Google-aanmelden en Google-humor dochters waren het populairst.

Wat me het meest gefascineerd heeft is de wijze waarop het nieuws over de pagina zich verspreid heeft. Er zijn inmiddels ruim 30 links naar de pagina geplaatst en al heel erg veel reacties binnen gekomen. De leukste reactie was van iemand van Google America: Een van de opvallende dingen was dat mensen blijkbaar dachten dat ze met het reactieformulier van de Google pagina zich aan konden melden bij Google. Ik heb de teksten daarvoor maar verduidelijkt.

Ook blijkt er behoefte te zijn aan een Engelse vertaling. Ik ben aan het kijken hoe ik daar mee om kan gaan want twee van dergelijk grote sites beheren is letterlijk ondoenlijk. Ik heb de afgelopen week gemiddeld vijf links per dag toegevoegd, en dat gaat niet over twee pagina's. Wat ik nu ga doen is een pagina per Googledochter maken, met daarin de vertaling van de paginatitels, de blokkoppen en de belangrijkste links. We kijken wel hoe dat uitpakt.


> Naar de Google.pagina.nl

+ 0 - 0 | § Google in Daypop

Een van de dingen die ik ontzettend graag zou willen bereiken is om in Google News terug te komen met de Google pagina. Dat zou erg leuk zijn, maar of ik dat ooit ga halen is de vraag. Vandaag bereikte ik wel een soortgelijke listing. Daypop heeft de Jeroen.com/weblog gevonden voor Google nieuws. Daypop is een Weblog nieuwsberichten zoekmachine waarin je eenvoudig kunt spotten wat nieuw en hot is. Eigenlijk hetzelfde idee als de Google nieuws functie.

> www.daypop.com/search?q=google

+ 0 - 0 | § Google New in het Duits

Google News heeft een heus Duitstalig broertje gekregen. Het echte nieuws is dat dit de eerste niet-engelse versie van Google-nieuws is. Na al een opvallende Indiase versie (De ontwikkelaar van Google nieuws, Krishna Bharat, is van Indiase afkomst) en de Google news in "Kiwi" stijl. (Nieuw Zeeland)

Op Webmasterworld was de Duitse versie al een aantal dagen geleden opgemerkt. Het was mensen opgevallen dat Google een Duitse versie aan het testen was. Ook bleek er een logo voor Google Duitsland te bestaan en was de vertaling van de news pagina geheel af.

Voor Nederland staat er inmiddels ook al een vertaling voor een groot deel klaar. Logo's zijn echter nog niet beschikbaar dus wij zullen nog heel even moeten wachten.

> Nederlandse vertaling

> Google lanceert Duits nieuwsportaal
> Google startet deutschsprachiges Nachrichtenangebot
> Google-nieuws.pagina.nl
> news.google.de

+ 0 - 0 | § Google ontdekt Google.pagina.nl

De Google Startpagina werd binnen 20 uur door Google ontdekt en toegevoegd aan de index, nu hebben ook de mensen bij Google zelf de pagina ontdekt:

"This is an AMAZING site. I think I will use it as my own personal Google reference bookmark!"

Spannend hoe zich dit verder gaat ontwikkelen...

+ 0 - 0 | § GOOGLEMANIA IN NEDERLAND

www.internetjournalistiek.be bericht:

05 jul // De Nederlander Jeroen van de Wiel ontwierp maar liefst 14 startpagina's gewijd aan de populaire zoekmachine Google. Alles samen betekent dat meer dan 3.000 links. Elke startpagina bevat ook een zoekbox met specifieke zoekfuncties. Dit systeem is gebaseerd op de Google Hacks die de Amerikaanse zoekexperte Tara Calishain verzamelde een techniek waar ook onze CARboxen zich van bedienen. (BVO)

Leuk dat ze het systeem koppelen aan Google Hacks. Uiteraard is het systeem veel ouder dan het in maart 2003 verschenen boek Google Hacks. Vooral de kop van het artikel vond ik erg leuk gevonden. Ik ben een Google maniak... Heel belgie kent me nu als een Google maniak... Hmmm, zou eigenlijk best wel eens kunnen ;-)

In ieder geval een erg leuk gevonden kop.

+ 0 - 0 | § Startpagina jongt Google-dochters

Kijk eens aan: een heus interview in Planet Multimedia! Wel met een paar (spel)foutjes: Tiss natuurlijk "van de wiel" i.p.v "van der Wiel" en dat ik het voor de bannerinkomsten heb gedaan is een aanname geweest, hebben we het niet eens over gehad :-)

Lees verder:

> www.planet.nl/

+ 0 - 0 | § Lancering Google Startpagina's

De Google pagina's zijn na een half jaar voorbereiding sinds vandaag online!

http://google.pagina.nl
http://google-zoektips.pagina.nl
http://google-aanmelden.pagina.nl
http://google-nieuws.pagina.nl
http://google-weblogs.pagina.nl
http://google-tools.pagina.nl
http://google-hacks.pagina.nl
http://google-landen.pagina.nl
http://google-talen.pagina.nl
http://google-humor.pagina.nl
http://google-protesten.pagina.nl
http://google-mensen.pagina.nl
http://google-geschiedenis.pagina.nl
http://google-adwords.pagina.nl

Veel lees- en surfplezier@!

Om alle links te bekijken heb je ongeveer drie dagen nodig, heb ik proefondervindelijk ervaren ;-)

Het persbericht:
jeroen.com/.../persb_google_pag.html

+ 0 - 0 | § Even Google has problems finding weapons of mass destruction

GoogleGuy zei laatst in Webmasterworld dat zelfs Google op dit moment Saddam Hussein niet kan vinden. Nu blijkt Google ook al problemen te hebben met "weapons of mass destruction".

Zucht....

;-)

> www.coxar.pwp.blueyonder.co.uk
> google search?q=weapons+of+mass+destruction
> www.theage.com.au/articles/
> www.theregister.co.uk/content/

+ 0 - 0 | § Online advertenties in de lift

De telegraaf bericht:

"AMSTERDAM - Na een langdurige dip gaat het eindelijk weer goed met de online advertentiemarkt. Traditionele adverteerders, zoals autofabrikanten, reserveren steeds meer marketingbudgetten voor internet. Dit zeggen industriekenners.

Volgens analisten zijn het de eerste stappen op weg naar een stevig herstel. Een analist van Jupiter Research wijst erop dat het lang heeft geduurd om de goede manier van online adverteren te vinden. De online advertentiemarkt stond bekend om zijn schreeuwerige uitstraling met flikkerende flashbanners. Traditionele bedrijven zetten internet vaak veel subtieler in door bijvoorbeeld te betalen voor hoge noteringen in lijsten van zoekresultaten en door aantrekkelijke geanimeerde advertenties.


Je ziet inderdaad een toename van bijvoorbeeld het gebruik van AdWords en andere vormen van Pay Per Click advertising. Ik denk dat dit een heel erg goede ontwikkeling is!

> Bron: Telegraaf.nl/digi/article2654541.ece

+ 0 - 0 | § Why Google Makes People Leave Your Site Faster

Stomtoevallig was ik op useit.com aan het kijken wat Jakob Nielsen geschreven had over Google, heeft hij net een nieuw artikel geschreven over de effecten van Google op site bezoek. Het leuke is dat ik op dit moment ontzetten snel een enorme hoeveelheid pagina's door aan het werken ben (ruim 3000) en dat nu net precies het onderwerp van het artikel is.

Ik heb helaas geen tijd voor een langere recensie, maar het artikel is de moeite waard om even in te duiken:

> www.useit.com/alertbox/20030630.html