Archives

Next Archive Previous Archive

01 Feb - 31 Feb 2004
01 Jan - 31 Jan 2004
01 Dec - 31 Dec 2003
01 Oct - 31 Oct 2003
01 Sep - 31 Sep 2003
01 Aug - 31 Aug 2003
01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003

Last Comments

Links

Google
Google.pagina.nl
Aanmelden Google
Zoekmachines

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

About

This is the default template for Pivot. You can change this text by editing the file templates/frontpage_template.html in your pivot folder.

Linkdump

+ 0 - 0 | § Nieuwe update ilse

Ilse heeft na een wat langere tijd vandaag weer een nieuwe update online geplaatst, de tweede sinds de nieuwe en sterk verbeterde versie van ilse online gegaan is. Veel van de data lijkt op zijn jongst van eind april te zijn, maar het is weer een stapje vooruit.

Bekijk zelf of de update van ilse goed voor je is geweest:

www.ilse.nl

+ 0 - 0 | § Hot & Nieuw: Google AdSense

In navolging van Google AdWords heeft Google vandaag Google AdSense geïntroduceerd. AdSense kan het beste worden gezien als een soort van Amazon associates program waarbij de kleine site beheerder vanaf nu ook Google's adwords op zijn of haar site kan plaatsen. De opbrengsten van de advertenties worden verdeeld tussen Google en de site beheerder.

De opbrengsten van het programma lijken mij enigszins tegen te vallen. In een van de showcases wordt gesproken van $3000 per maand aan opbrengsten. Met de +/- 30,000 pageviews per dag in het voorbeeld zou dat neerkomen op een gemiddelde CPM (kosten per duizend views) van $ 3,33. Uiteraard wordt het programma gebaseerd op doorkliks, je mag dus niet spreken over CPM maar met $ 3,33 loop ik nog niet echt warm. Voor sommigen zal dit echter toch een welkome aanvulling zijn.

Toch een zeer interessant initiatief en het heeft ook flinke nieuwswaarde heb ik al gezien aan de tientallen artikelen die er nu al over zijn verschenen. Misschien dat ik er ook wel aan mee ga doen, gewoon met een pagina als try-out. ;-)

Lees hier maar eens verder:

> www.google.com/adsense/
> De zeer uitgebreide AdSense faq
> AdSense Showcase: Broadband Wireless Exchange
> AdSense persbericht

Reacties:

> Searchenginewatch.com
> Internetnews.com

Volg de laatste berichten over AdSense via Google News:

> news.google.nl/news?q=adsense

+ 0 - 0 | § Google Escher logo

google escherVandaag de verjaardag van Escher en Google viert het mee!Zie ook:> www.mcescher.com

> directory.google.com: Escher(met dank aan de tip van Jim)

+ 0 - 0 | § Nieuwe "Google Conspiracy Theory"

Je moet soms wat creatief zijn om een nieuwe theorie over problemen bij Google te verzinnen.

Google Watch (www.googlewatch.org) is zeer creatief en zij wijten de huidige problemen (is er dan een probleem? Zie "Google in de war") aan een Y2k+3 bug.

Toen Google ooit gebouwd werd is er gebruik gemaakt van 32-bits technologie voor het identificeren van pagina's. Een probleem: met 32 bits kun je "maar" tellen tot 4,2 miljard en Google komt ondertussen aardig in de buurt met het aantal pagina's in haar database. Volgens "Conspiracy Theory verzinner nummer 1" Daniel Brandt zou dat verklaren waarom Google zich de laatste tijd zo raar gedraagt. Daniel Brandt moet soms met een korreltje zout genomen worden (hij roept ook wel eens goede dingen hoor), maar zijn theorie is in ieder geval interessant.

Lees verder: Is Google broken?
www.google-watch.org/broken.html

+ 0 - 0 | § FTC: Blame Foreigners for Spam 

Net nu dat er op Emerce staat te lezen dat een amerikaan wel heel erg spamt met credit card fraude, Webwereld komt met het bericht dat er een nieuwe amerikaanse spamgolf komt met "Hillary Clinton Deck of Playing Cards" (heb ik ook al gekregen :-( ), komt de FTC met de bewering dat het allemaal de schuld is van de "buitenlanders".

Emerce: Fraude rond Visa credit cards
www.emerce.nl

WebWereld: Kaartspel Hillary Clinton leidt tot spam
www.webwereld.nl

Wired: "FTC: Blame Foreigners for Spam" 
www.wired.com

Inderdaad: Blame Foreigners for Spam!

+ 0 - 0 | § GoogleGuy Answers (tip!)

Een unieke gebeurtenis: GoogleGuy die al veel antwoorden geeft in WebmasterWorld heeft een aantal vragen die leden aan hem in de afgelopen weken hebben gesteld verzameld en beantwoord.
 
De Q&A lijkt haast meer op een zeer uitgebreid interview en bevat een schat aan informatie.  
 
Veel leesplezier!
 
http://www.webmasterworld.com/forum3/

+ 0 - 0 | § Google #1 in Wired top 40

google wiredGoogle blijft maar winnen. Afgelopen week nog de Webby Award en nu weer de nummer een van mijn favoriete magazine Wired. (overigens had Wired zelf ook een Webby Award gewonnen!)De beoordeling:> Promise: Google will get you exactly where you want to go on the Web - fast.Opm.: lichtelijk een open deur, maar inderdaad, dat is de perfecte reden om ze op een te zetten.> Challenge: Some regard Google as a public utility and want to regulate it like one.Opm.: Interessant! Iets wat we steeds vaker terug zien in Amerika is de drang om dingen te reguleren. Niet alleen wordt Google daardoor sterk bedreigt, het levert ook steeds meer protesten op. (Zie bijvoorbeeld Google-watch). Ik kom de laatste tijd echter ook steeds meer voorbeelden tegen over hoe Google zelf wordt gebruikt om te protesteren. Wordt vervolgd...De omschrijving in Wired:"What do you get when you combine algorithmic genius with the heart of a purist? The world's best search engine, and the first and only private company named to the Wired 40. (opmerking: geruchten worden steeds sterker dat Google IPO gaat, volgens sommige berichten zelfs nog binnen een maand, wee zullen zien...) Google's algorithms, developed by founders Sergey Brin and Larry Page, define elegance: They rank a page's relevance according to how many others link to it, presenting a simple list of results. Analysts estimate Google will pull in revenue of $600 million in 2003. The site has launched shopping and news pages in the past 12 months, and last February's purchase of Pyra Labs, maker of Blogger software, conferred leadership in weblogs. With footholds in ecommerce and the DIY publishing boom, Google is set to become even more indispensable than it already is."The saga continues...http://www.wired.coml

+ 0 - 0 | § Curry: weblog superieur aan online radio

De tegenstellingen vliegen je om de oren. Adam Curry behoort weer tot de pioniers, maar blijkbaar heeft hij iets fout gedaan of werkt internet radio echt niet?

Enfin het volgende bericht:

Webwereld woensdag, 11 juni 2003 - Adam Curry heeft een test met het maken van radio via internet na een week weer gestaakt. "Op mijn weblog krijg ik veel beter doordachte reacties."

Persoonlijk denk ik dat het Internet nog een hele tijd een content based omgeving gaat blijven waar bij naast getypte informatie games en mp3's het ook goed doen. Ik heb een tijd geleden wel met online radio gespeelt, maar zolang het nadelen heeft ten opzichte van gewone radio (traag, slechte kwaliteit, vreet computersnelheid) zie ik er nog niet veel in. Wachten op de doorbraak van de Domotica in de functionele zin...

Nog maar heel even blijven bloggen ;-)

http://www.webwereld.nl/nieuws/15301.phtml

+ 0 - 0 | § Radiohead start online TV station

Er is een interessante ontwikkeling gaande in de muziekindustrie. Kwam Junkie XL een paar weken geleden nog met een eigen online radiostation, nu doet Radiohead er nog een schepje bovenop met een eigen online Televisiestation. Wordt Internet nu de redding van de muziekbranche?

Lees meer hierover op Emerce:

> www.emerce.nl

+ 0 - 0 | § Google News wint Webby award

And the winner is... oh, ik heb het al verklapt.. ;-)

Enfin, Google heeft weer een uitbreiding voor haar inmiddels wel zeer grote prijzenkast. Voor diegene die tot nu toe alleen nog maar gezocht hebben met Google: Google News (news.google.com
) is een volledig automatische nieuwsdienst "zonder mensen achter de knoppen". Ik gebruik hem vrij regelmatig en vind het vooral een goede dienst om de wat meer kwalitatieve recente artikelen in de VS op te sporen.

Andere winnaars van Webby awards 2003 waren Wired (Peoples voic: best practices) en BBC News Online kreeg the Peoples voice voor de rubriek nieuws. Verder viel het op dat Amazon.com in de rubriek "Commerce" zowel de jury als de the Peoples voice award binnen sleepte.

Persoonlijk vind ik de Webby awards altijd een goede bron om jaarlijks even te kijken wat er zich op dit moment in de VS online allemaal afspeelt.

> Google News
> Google's indrukwekkende Prijzenkast
> Winnaars van Webby awards 2003

+ 0 - 0 | § Ilse Media neemt Vindex over

Dit is opvallend nieuws om een hele hoop redenen. De schrijver van de eerste versie van de Zoekmachine Ilse, Wiebe Weikamp, is daar ooit na een conflict over het publiceren van loggegevens vertrokken (philips personeel die veel op sex surfde, deze gegevens kwamen in het AD terecht).

Daarna heeft hij een "Ilse twee" gemaakt: Vindex. Volgens sommigen was dat toen een grote verbetering hetgeen ook niet vreemd is aangezien Ilse de eerste zoekmachine van -de bij het bouwen van de Ilse nog naar eigen zeggen computerloze MSX liefhebber- Wiebe was.

Misschien dus dat Wiebe weer terug gaat naar zijn oude nest. Hij wil daar zelf nog geen uitspraken over doen in een interview met Webwereld:

> www.webwereld.nl/nieuws/15276.phtml

Ik hoop voor hem dat hij financieel nu ook deelt in het geluk dat Merien en Robert Klep hebben gehad. Het is hem gegund... :-)

+ 0 - 0 | § Aex door 300 punten heen

Ik volg het beursnieuws een beetje, niet echt, maar dit heb ik al een tijdje niet gezien:

AEX 300,00

Vandaag dus wel weer. Komt vast door het mooie weer en door Verkerk die de halve finale gewonnen heeft. Puik. ;-)

> beurs.ilse.nl

+ 0 - 0 | § Google wint Searchking rechtzaak

Google mag de pagerank van Spammende bedrijven blijven verlagen. Searchking had hierover een rechtzaak aangespannen en 75.000 dollar schadevergoeding geeist van Google nadat Google de pagerank van Searchking had verlaagd. Searchking had door pagina's naar elkaar te laten linken haar pagerank verhoogd en verkocht deze hogere pagerank aan haar klanten.

De uitspraak van de rechter:

...the court finds that under Oklahoma law, protected speech -- in this case PageRanks -- cannot give rise to a claim of tortious interference with contractual relations because it cannot be considered wrongful, even if the speech is motivated by hatred or ill will.


Hiermee is een interessant dossier afgesloten...

Zie ook:

> gooogle.searchking.com/dismiss.htm (uitspraak)
> gooogle.searchking.com (reactie searchking)
> Google replies to SearchKing (achtergrond)
> Court dismisses Google search-fixing case (reactie ZDnet)

+ 0 - 0 | § Ilse Primeur!

Nah, het is niet een ECHTE primeur, maar de primeur is dat ik de Ilse-primeurs ga krijgen! Ik ben gister bij Ilse in Amsterdam langs geweest om even gezellig met Paul Molenaar (directeur Ilse) en Bert Wiggers (directeur Startpagina) te koffieen over de Ilse.pagina.nl.

Het was een leuk gesprek en ik krijg vooral goede steun van Ilse. Een van de dingen die ik met de Ilse pagina wil gaan doen is echt alle mogelijkheden te halen uit de zoekmachine. Het thema zal een beetje worden "Ilse is meer.." Ik heb toegezegd gekregen dat een van hun techneuten me daar helemaal bij gaat helpen, want van de buitenkant kun je niet altijd zien wat er uit te halen is. Ook hebben ze me verteld over een aantal dingen waar ze op dit moment mee bezig zijn. Enfin, het was eens leuk kennis te maken...

+ 0 - 0 | § Bijna een katterug minder...

Nah, dat scheelde niet veel.. een of andere invoegende d@@s in een BMW zag me niet en duwde me volledig van de weg.. ze begreep in ieder geval wel aan mijn gezicht dat ik haar actie niet echt waardeerde ;-)

+ 0 - 0 | § Promotie: Online, offline of helemaal niet?

Vandaag in Wijkwebsites.nl: een discussie over verschillende vormen van promotie en wat wel en niet werkt.

U bent uitgenodigd!

> www.wijkwebsites.nl

+ 0 - 0 | § Microsoft voorspelt snel einde aan spam (?)

Dat zou goed nieuws zijn, maar zal het echt gebeuren? Ik vrees helaas van niet, alleen al die mensen die uit onwetendheid op knullige wijze spammen zullen altijd wel blijven bestaan. Webwereld heeft er in ieder geval een erg optimistisch bericht over:

> http://www.webwereld.nl/nieuws/15207.phtml