Archives

Next Archive Previous Archive

01 Feb - 31 Feb 2004
01 Jan - 31 Jan 2004
01 Dec - 31 Dec 2003
01 Oct - 31 Oct 2003
01 Sep - 31 Sep 2003
01 Aug - 31 Aug 2003
01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003

Last Comments

Links

Google
Google.pagina.nl
Aanmelden Google
Zoekmachines

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

About

This is the default template for Pivot. You can change this text by editing the file templates/frontpage_template.html in your pivot folder.

Linkdump

+ 0 - 0 | § Google van de eerste plaats gestoten

Google is zichzelf minder gaan waarderen. Als je in Google zoekt op "search engine" dan krijg je namelijk op de derde plaats pas Google. Blijkbaar dat door het verlagen van de invloed van pagerank Altavista en Exite weer beter zijn gaan scoren.

Zie:

> www.google.com/search?q=search+engine

+ 0 - 0 | § Blogologue - De Nieuwe Collectieve Journalistiek

Door de aard van het Web, de Weblogs en de huidige werking van zoekmachines is er een nieuw soort van Journalistiek ontstaan: De Blogologue

Microdoc News (voormalig Google Village) heeft een interessant artikel geschreven over hoe nieuwe verbanden voor nieuwe nieuwsvoorziening zorgen.

Zie:

> www.microdoc-news.info/blogger/2003/05/22.html

+ 0 - 0 | § Google Hacks in de top 10 New York times

Het boek Google Hacks is de New York times top 10 binnengedrongen. Erg opvallend voor een boek over zoekmachines en een boek met een IT onderwerp. Ik heb het gelezen en vond het in ieder geval erg de moeite waard.

Zie:

> searchenginewatch.com
> Recensie Google Hacks

+ 0 - 0 | § Startpagina Dochterdag 2003

Gister was de Startpagina dochterdag 2003 in Madurodam, Den Haag. Leuk met zoveel mensen gesproken te hebben die ik al wel kende via de mail, de dochter discussiefora en sommigen zelfs wel eens via de telefoon maar nog niet in het echt.

Ik heb hier een verslag geplaatst:

www.jeroen.com/jeroencom/content/nieuws/dochterdag-2003.html

+ 0 - 0 | § Boss-a-troniq 2001

Boss-a-troniq 2001De koffie wordt vandaag op zijn Braziliaans gedronken... Mmmmm... Musica brasileira... um, dois, três, quatro, cinco, cinco, seis...> Boss-a-troniq 2001

+ 0 - 0 | § Boekrecensie: Google Hacks

Vorige week gekocht, nu is het tijd daarover even een recensie online te plaatsen:

> www.jeroen.com/../boeken-google-hacks.html

+ 0 - 0 | § GoogleWhacking..

Ik heb EINDELIJK na een half jaar mijn eigenste Googlewhack gevonden:

"vriendschap staartmeesjes"

Lief he!? ;-)

Zie ook:

> www.google.nl/ie?q=vriendschap staartmeesjes
> www.googlewhack.com

+ 0 - 0 | § Ik ga op vakantie en neem mee...

Jammers, ik moet nog even over palmbomen blijven dromen vrees ik.. maar, ik heb de boekenwinkel al wel uitgebreid met mijn verzamelinkje (!) Lonely Planets...!

> www.jeroen.com/boekenwinkel/boeken-lonely-planet.html

+ 0 - 0 | § Google in de war?

Het lijkt er op dat Google een vrij ingrijpende wijziging in haar algoritme heeft gemaakt.

Ik heb een posting gemaakt op Voelspriet waar ik er meer over vertel. Lees daar verder:

> www.spriet.nl

+ 0 - 0 | § Met Google zoeken naar Saddam Hussein ;)

"Google is a great search engine, but I don't think we could find Saddam right now." aldus GoogleGuy, employee bij Google.

Er zijn op dit moment nogal pittige discussies over de kwaliteit van de nieuwe "aanstaande" database van google. Voorafgaand aan het citaat was deze opmerking op Webmasterworld:

"Rubbish. I will happily give the search phrase I used here and point out the replicated sites (not that you need much help) and tell you the authoritive sites (which have now effectively gone). If Google can justify these, they can put Saddam back in office."

Over de macht of dan toch misschien wel onmacht van Google gesproken ;-)

> www.webmasterworld.com
> Zoek Saddam Hussein

Zie ook:
> Google kan massavernietigingswapens niet vinden

+ 0 - 0 | § Bagdad Blogger boven water

Toen de bommen op Irak begonnen te vallen hield hij er ineens mee op, Salam Pax, de Bagdad Blogger. Het ergste werd gevreesd, maar hij is weer terug:

> http://www.wired.com/news/cultur...
> http://dear_raed.blogspot.com/

+ 0 - 0 | § Zonsverduistering - zoek het stipje

Ze verzinnen het wel hoor: een heeeeel klein stipje schuift vandaag voor de zon, het is Mercurius, en het ziet er ongeveer even groot uit als een pingpongbal op 270 meter afstand. Zie je hem al vliegen?Hm, zonsverduistering?> http://www.xs4all.nl/....mercurius/

+ 0 - 0 | § Google Dance gestart

Het lijkt er op dat de Google Dance (maandelijkse update van Google) is gestart. De eerste resultaten zijn niet zo positief lijkt wel. Alhoewel er ruim 200 links naar j.com staan ziet Google er nog maar 32 (vorige maand 64). Dit lijkt een algehele trend aangezien bij yahoo.com nog maar 384.000 van de 661.000 links worden gezien. Detail ;-) Het lijkt er op dat Google in de nieuwe update de lat wat hoger heeft gelegd.

Het artikel over zoekmachines op j.com ziet Google nu als een aparte, nieuwe site, waarschijnlijk omdat er diverse externe links naar dat artikel zijn geplaatst. En aangezien Google nieuwe sites in eerste instantie heel laag waardeert ben ik daar komende maand mijn pagerank voor kwijt :-( Volgende maand misschien wel meer geluk. Ik sta met "populairste zoekwoorden" nog wel op 1 ;-)

> Google Dance Machine
> Google Update History

+ 0 - 0 | § Amazon.com Associate Program

Kijk eens aan, ik kreeg zojuist mijn kwartaalomzetten van mijn online boekenwinkeltje binnen, en jawel, ik heb $215 omgezet en zo inmiddels $31.83 verdiend! Niet slecht, wie had dat verwacht! ;-)

Allemaal bedankt, en blijf boeken kopen in mijn winkeltje. ;-)

> www.jeroen.com/boekenwinkel/

+ 0 - 0 | § Spam, de tegenaanval

Het klinkt een beetje als de titel van de nieuwste Star Wars film (mei 2004), maar het gaat om een van de grootste plagen van het Internet. Wat de laatste weken echter vrijwel continu in het nieuws begint te komen, zijn grootschalige tegenaanvallen van de slachtoffers. Er zijn inmiddels drie congresleden gekomen met een tweetal wetsvoorstellen die spam tegen moeten gaan, steeds meer Amerikaanse staten komen met anti-spam wetgeving en zelfs Yahoo, Microsoft en AOL zijn gaan samenwerken in de strijd tegen spam door gezamenlijk rechtzaken te gaan voeren en producten tegen spam te ontwikkelen. En ook op E-merce.nl zijn verhitte discussies gaande over Spam. Al deze ontwikkelingen geven eigenlijk de ernst van het probleem aan.

Tegelijkertijd zie je ook steeds meer onheilsberichten over bijvoorbeeld het spammen van mobiele telefoons. We zijn er nog lang niet, maar er begint in ieder geval wat tot leven te komen in de acties tegen mensen die het nodig vinden om mijn mailbox met 150 berichten per dag onbruikbaar te maken. :-(

Een overzicht van de anti-spam acties van de afgelopen weken:

> www.businessweek.com: Slam spam

Op hoop van zegen...

+ 0 - 0 | § Gone in 60 seconds...

Mijn buit van koninginnedag was de originele versie van Gone in 60 seconds voor 2 euro. Ok, je mag niet te kritisch zijn voor deze film, niet te veel verwachten van de dialogen, de acteurs en de verhaallijn, maar... die achtervolging van 42 minuten is geweldig! Ik had nooit verwacht dat de bluesbrothers ooit nog eens overtroffen zouden worden in het aantal auto's dat in één film naar het autowalhalla vliegt. Ook leuk zijn alle klassieke auto en ik heb zelfs een keer of drie een Volvo Katterug langs zien komen... Eleanor blijft natuurlijk de hoofdrol hebben ;-)

+ 0 - 0 | § Air - Moon Safari

Ik kan vandaag nog niet echt op gang komen. Al wel heel veel gedaan, maar ben gewoon nog heel erg slaperig. Misschien moet ik wat snellere muziek opzetten dan dat heeeerlijke Air. Veel te goed, veel te rustig...

+ 0 - 0 | § Ali chemicali

Grappig, Google heeft mij op nummer tien gezet als je zoekt op "ali chemicali". I'm feeling lucky...

Wat me trouwens opviel was dat Google gisteren ook een pijnlijk steekje heeft laten vallen. Als je naar Google.be ging kreeg je daar ook het mooie koninginnedag logo. En dat zullen de Belgen nou weer niet echt leuk vinden :-) Die denken al sinds 1830 heel anders over het Nederlands koningshuis...