Archives

Next Archive Previous Archive

01 Feb - 31 Feb 2004
01 Jan - 31 Jan 2004
01 Dec - 31 Dec 2003
01 Oct - 31 Oct 2003
01 Sep - 31 Sep 2003
01 Aug - 31 Aug 2003
01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003

Last Comments

Links

Google
Google.pagina.nl
Aanmelden Google
Zoekmachines

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

About

This is the default template for Pivot. You can change this text by editing the file templates/frontpage_template.html in your pivot folder.

Linkdump

+ 0 - 0 | § Google logo's #3

Ter ere van koninginnedag 2003...I'm feeling very lucky... ;-)

Zie ook:> Google.nl

> Google holidaylogos> Zie verder op j.com: "Google logo's #2"

> Zie verder op j.com: "Google vandaag"

+ 0 - 0 | § Net als in de film...

Had ik vanochtend nog een vrachtwagen met een ontploffende band alsof ik in een filmscene zit, kom ik vanmiddag bijna bij een bankoverval met echte gijzelaars terecht... Ik was alleen maar even als korte pauze rustig aan het shoppen in Eindhoven toen ik langs de ABN Amro op Vestdijk in Eindhoven kwam en de politie de boel aan het afzetten was:

> De telegraaf bericht als eerst:
"Bankovervaller vlucht met gijzelaar"

+ 0 - 0 | § World Press Photo 2003

De 46e World Press Photo-tentoonstelling wordt voor het vierde opeenvolgende jaar gehouden in de Oude Kerk te Amsterdam. De beste persfoto's van het afgelopen jaar verdeeld over achttien categorieën worden tentoongesteld, evenals de foto's die door een kinderjury zijn geselecteerd. Ik ben vorig jaar nog geweest, in de "Witte Dame" in Eindhoven en een paar jaar geleden in een klein kerkje in Maastricht. World Press Photo blijft indrukwekkend.

+ 0 - 0 | § Vrachtwagen met klapband

Pffff, dat was net even schrikken. Ik was net een colonne vrachtwagens op de snelweg aan het inhalen toen er 20 meter voor mij een vrachtwagen een klapband kreeg. De stukken band (en ik bedoel VEEL en grote stukken!) vlogen me letterlijk om de oren en de vrachtwagen maakt een flinke zwieber... Gelukkig vloog de vrachtwagen vluchtstrook op en niet mijn kant uit en kwam hij uiteindelijk wel veilig tot stilstand...

+ 0 - 0 | § Verstoppen voor Zoekmachines

Vandaag is er een artikel van mij op naarvoren.nl gepubliceerd over hoe je kunt voorkomen dat je pagina's gevonden worden door zoekmachines. Het is een zeer laagdrempelig artikel van vijf A4-tjes met vooral zo simpel mogelijk uitgelegd hoe je jouw files kunt beschermen tegen ongewenste openbaring en enge spiders. Het leek me eens leuk artikelen elders te publiceren, en dit is de eerste op die manier. Ben benieuwd naar wat de reacties zullen zijn...

> Lees verder op http://www.naarvoren.nl/artikel/niet_gevonden.html
> Meer over zoekmachines

+ 0 - 0 | § Google Logo's #2


Oei, Google heeft vandaag wel een heel erg mooi logo! Ter ere van de 50ste verjaardag van de ontdekking van het DNA...Zie ook:> DNA: 50 years of the Double Helix> Google.com

> Google holidaylogos> Zie verder op j.com: "Google vandaag"(ps, ze hebben st. Georges Day 2003 op 23 april over geslagen...)

+ 0 - 0 | § Spelling Nederlandse Taal #2

Cool, ik was net op Adam Curry zijn log met als subkop: "Spelchecken is voor mietjes" ;-)

Vooruit Adam, helemaal mee eens, maar niet als ik net even een boekwerk in de vorm van een handleiding voor wijkwebsites aan het schrijven ben ;-)

> http://live.curry.com/dutch/

+ 0 - 0 | § Spelling Nederlandse Taal

Ik ben een handleiding aan het schrijven en dan moet de Zpelling natuurlijk wel goed zijn... Ik twijfelde over iets, ben gaan zoeken en kwam een paar mooie links tegen die ik meteen maar aan de http://persberichten.pagina.nl heb toegevoegd.

En natuurlijk, dan kom je op Vandale ook een leuke pagina tegen met nieuwe woorden als gevolg van de Oorlog in Irak. Van "Ali Chemicali" tot "Zonen van overspel".

> http://www.vandale.nl/..../oorlogswb

> Zie ook "Bushism & Dot-Communism"

+ 0 - 0 | § Chemical Brothers

Er moet vandaan hard gewerkt worden, dus wat ik nodig heb is veeeel koffie en de chemical brothers.... Speed me up!

+ 0 - 0 | § Vliegen meppen

Het wordt mooi weer vandaag, alleen die rotmuggen...

> http://www.mosquitoweb.nl

+ 0 - 0 | § "Online, Some Bloggers Never Die"

Een mooi bericht vandaag in Wired over de digitale begraaf- en rouwplaatsen. Verdwenen webloggers en hun logs die blijven, tot in het einde der tijden.

> http://www.wired.com/news/culture/

+ 0 - 0 | § "Uitlekken naam Volkert van der G. mogelijk beboet"

"Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen oud-wethouder J. Bogers van Wageningen een geldboete van 500 euro geëist omdat hij de naam van Volkert van der G. als vermoedelijke dader van de aanslag op Pim Fortuyn had laten uitlekken."> http://www.nu.nl/news.jsp?n=137318&c=15Wat een onzin. Op CNN, en zelfs de BRT is afgelopen week nog uitgebreid de naam van Volkert van der Graaf in beeld geweest. Hij heeft een moord gepleegd en bewust de risico's van zijn daad genomen.Foto is afkomstig van: telegraaf.nl

+ 0 - 0 | § Google & Ilse.pagina.nl #2

Ik heb beloofd jullie op de hoogte te houden: vandaag is ook de Belangenvereniging van Startpagina Beheerders officieel accoord gegaan met de twee aanvragen. Er staat dus niets meer in de weg voor de twee nieuwe dochters en ik kan gaan bouwen. Nu nog even tijd vinden ;-)

Zie ook: Google & Ilse.pagina.nl #1

+ 0 - 0 | § Google vandaag...

google logo Earth Day Google heeft weer een speciaal logootje voor vandaag ter ere van "Earth Day"...Morgen is het trouwens "St. George's Day" dus dan is er waarschijnlijk ook een speciale versie.Meer vreemde versies van het google logo:> http://www.google.com/holidaylogos.html

+ 0 - 0 | § SMS versterkt SARS geruchten

Wired komt deze ochtend met een bericht over de invloed van SMS bij de communicatie over SARS.

Zo is er in Hong Kong een bedrijf dat als service een waarschuwing verstuurt als je binnen een straal van een kilometer van een "besmet" gebouw komt. Je krijgt schijnbaar ook nog de informatie welk gebouw het om gaat.

De invloed van SMS begint blijkbaar steeds grotere vormen aan te nemen. Zo waren er in Londen ook al services die je een berichtje zouden sturen bij een biologische aanval en kon je ook in Nederland een "alert" krijgen zodra de oorlog in Irak begon.

De regering in Hong Kong heeft inmiddels ook al een keer aan miljoenen mensen een berichtje gestuurd om de burgers op de hoogte te brengen dat Hong Kong NIET als "an infected place" aangemerkt zou worden. Dit om massale paniek te voorkomen.

SMS schijnt ook de geruchten juist te versterken omdat mensen door de zeer korte berichtjes vaak niet het hele verhaal kunnen vertellen...

Meer lezen:

> www.wired.com

+ 0 - 0 | § "Duitsers het land in, Nederlanders eruit"

"Duitsers staan bij Oberhausen (A12, 12 km) en Venlo (A67, 16 km) te dringen om Nederland binnen te komen."

Geweldige koptekst op nu.nl:

> http://www.nu.nl/news.jsp?n=135817&c=10

+ 0 - 0 | § Ik ben er weg van...

Webwereld kopt "Internetgebruikers beginnen af te haken"...

Oei, hebben we net de oorlog in Irak gehad, nu weer het SARS virus en dan ben ik dadelijk ook nog eens echt alleen nog maar voor mezelf aan het loggen? Ik dacht dat een van mijn favoriete quotes altijd was "we zijn hier voor de anderen, maar waarom de andere hier zijn weet ik niet", maar wat als dadelijk die anderen er niet meer zijn...??Verder blijkt 42% van de onderzochte amerikanen helemaal niet eens internet gebruiker te zijn en geeft 27% aan niet eens in staat te zijn online te gaan. De informatiekloof begint zich blijkbaar te voltrekken...

> http://www.webwereld.nl/nieuws/14811.phtml
(met dank aan Wired)

+ 0 - 0 | § Google & Ilse.pagina.nl

Vandaag is toch eigenlijk wel een bijzondere dag. Ondanks dat ik echt gruwelijk hard heb moeten werken is er wel een reden om tussendoor snel wat te vieren:

Ik heb officiele toestemming vanuit Amerika gekregen voor het gebruik van de naam van Google voor de Google.pagina.nl en ik heb op dezelfde dag van Ilse te horen gekregen dat ze zeer enthousiast zijn over het opzetten van een Ilse.pagina.nl~! Beide aanvragen liepen al enkele weken zo niet meer dan een maand en het is toch wel bijzonder dat beide reacties tegelijk binnen komen.

Ik ben in ieder geval erg gelukkig, het gaan twee mooie pagina's worden, enneuh, wordt vervolgd!

+ 0 - 0 | § Alexander de Grote en zijn Irak

Alexander de GroteDrie en een halve week lang heb ik niet gelogd over de oorlog in Irak, en dat terwijl ik voor de oorlog toch nog wel eens een berichtje er over wilde plaatsen. Misschien was het ontkenningsgedrag, misschien afschuw, misschien was het de zinloosheid van een reactie.Afgelopen week kwam ik echter in een van mijn boeken (ik heb een stapeltje ;-)) over Pompeji een afbeelding tegen van de Griekse Alexander de Grote (links, zonder Helm) die de Perzische Koning Darius de 3e (rechts, met helm en een angstig gezicht) heeft verslagen. In mijn dromen kom ik nog regelmatig in Pompeji, en een van mijn favoriete kunstwerken (en het zijn er veel in Pompeji!) is het mozaïek in het Huis van de Faun. Persoonlijk hoort dit werk tot mijn absolute topfavorieten samen met de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch, De Venus van Milo door Salvador Dali, Michelangelo’s Pieta, Herman Brood zijn portret van Beatrix (titel: hoedster van de Nederlandse staat) en op architectonisch gebied het Pantheon in Rome.Het mozaïek uit Pompeji is een mozaïek met een oppervlakte van ongeveer 5 bij 2 1/2 meter waarop de Griekse koning Alexander de Grote, ondanks een enorme overmacht qua manschappen van de Perzen (uit het huidige Irak!), in 333 voor christus toch door slimmere strategieën te gebruiken de Perzische koning Darius de 3e wist te verslaan. Het mozaïek heeft een aantal merkwaardige overeenkomsten met het heden. Alexander was ook iemand die zichzelf zag als vertegenwoordiger van de democratie uit de oude stadsstaat Athene, alhoewel hij geloof ik zelf uit Macedonie kwam. Ook de Grieken hadden machtspolitieke redenen, en hoewel olie al wel gebruikt werd voor olielampjes (dat was echter plantaardige olie, veel gezonder) was de belangrijkste reden voor de Grieken het uitbreiden van hun rijk en macht.Ook Darius was een bedreiging voor de veiligheid van de oppermachtige Grieken, en ook Alexander de Grote had veel te danken aan de dingen die zijn vader reeds voor hem had opgebouwd. Zijn vader had namelijk al het voor die tijd zeer professionele Griekse leger voor Alexander opgebouwd en de basis van zijn rijk gesticht.Het aantal vergelijkingen is eng, alhoewel ik de intellect van Bush junior op nog niet een honderdste van die van Alexander zou willen inschatten. Vergeet ook niet dat we Alexander dan wel het beste kennen, maar dat zijn overwinningen ook vooral te danken waren aan zijn adviseurs, evenals dat Bush zijn nest met Haviken en zijn Pax Americana (http://www.newamericancentury.org) heeft. En ook de Grieken wilden een overheersing van het Midden Oosten en Alexander heeft daarbij uiteindelijk zelfs India weten te bereiken. Hopelijk zal Amerika dat niet doen, alhoewel ze met Afghanistan al aardig in de buurt zijn gekomen. Een geruststelling in de vergelijkingen: Alexander de Grote heeft 10 jaar oorlog gevoerd zonder maar een keer te verliezen voordat hij op relatief jonge leeftijd aan een onduidelijke ziekte, ik geloof malaria (??), stierf, Bush junior zal misschien ook nooit een oorlog verliezen, maar hij mag constitutioneel niet meer dan slechts 8 jaar regeren.Wat erg, heel erg, opvallend aan het mozaïek is, is het feit dat de afgebeelde slag tussen Alexander de Grote en Darius de 3e plaats vond in het huidige Syrie. . . Darius vindt uiteindelijk dus in Syrie zijn Waterloo. Ook heeft Alexander in totaal drie veldslagen nodig gehad om Darius uit te schakelen. De Amerikanen hebben er twee nodig gehad, en als ze Syrie ook nog binnen zouden vallen als gevolg van de oorlog in Irak zou dit de derde veldslag worden. Het aantal signalen over dat dit land misschien wel het volgende Amerikaanse slachtoffer is en de vlucht van Iraakse officials naar Syrie maken de uiteindelijke vergelijking van het 2000 jaar oude mozaïek met de huidige situatie in het midden oosten ronduit stuitend.

+ 0 - 0 | § Who's afraid of Black, Yellow & Red?

vlag van belgieBen een weekendje weg, je mag raden waarheen. Oranje Laptop met stapel werk gaat mee ;-)Een fijn weekend allemaal!

+ 0 - 0 | § Dot-communism breekt nu ook in Nederland door

leninAlweer een tijdje geleden logte ik al over de nieuwste Amerikaanse woorden (zie Bushism & Dot-communism) Nu heeft ook Webwereld de term ingezet bij haar poll over het communistische model van Breedband Internet. Lenin juigt in zijn graf...> http://peiling.webwereld.nl/peiling.phtml?id=7

+ 0 - 0 | § 30ste verjaardag 1ste mobiele gesprek!

Tsja, we zouden er door al het oorlogsgeweld bijna aan voorbij zijn gegaan dat het afgelopen week precies 30 jaar geleden was dat voor het eerst met een mobiele telefoon is gebeld.

Pas zes jaar geleden begon het ook in Nederland door te breken bij de consumenten, 25 jaar na de introductie. Dat geeft wel aan hoe lang een ontwikkeling van een product kan duren voordat het daadwerkelijk door breekt. En het gekke is dat we niet eens meer anders weten....

Enfin, als je meer over dat eerste gesprek in Manhattan, New York wilt lezen, dan moet je hier maar eens kijken:

> http://www.3g.co.uk/PR/April2003/5173.htm

+ 0 - 0 | § Rick de Leeuw & Boekenballen...

"Waar zijn ze heen, waar zijn ze gebleven, de vrienden voor het leven, ze geven een voor een niet thuis vannacht...."

Heerlijk, het blijft voor mij altijd een puur genot Rick de Leeuw, de vroegere voorman van de Trockener Kecks te zien spreken. De gedachten aan de warme, rauwe en sfeervolle optredens in kleine warme, naar rook en bier riekende cafe's van het Ouderwetse Nederlandse (Rock-) Levenslied. Als hij in Belgie aan "De laatste show" of zelfs een enkele keer "De Papenheimers" (zondag 's avonds, erg goede show trouwens!) mee doet blijft het een beetje een vreemde eend, een Amsterdammer in het hol van de leeuw der Belgen, de BRT, maar vanochtend ouderwets op de Nederlandse TV bij Goedemorgen Nederland was een bijzonder moment.

Hij was er ter presentatie van zijn nieuwe boek, een gedichtenbundel genaamd Planeet Jeugd met teksten die de herinneringen aan de oude optredens weer doen opleven. Rick de Leeuw is weer vaste gast op de boekenballen, maar mijn sterkste herinnering aan een boekenbal is van 1991. Een voor mij zeer bijzondere dag (ik weet nog, ik was verliefd op Ellen ;-)) waarbij natuurlijk Harry Mulisch, die ik ook enorm bewonder, aanwezig was, maar die voor mij vooral herinneringen opwekt van de fabelachtige sneltreinvaart optredens van Bart Chabot, die met een werkelijke Stormvloed en Waterval van woorden de gedichten "God" en "God deel twee" (als ik het me goed kan herinneren ging het over een bij op een toilet ;-)) opvoerde en de optredens van Rick de Leeuw en Rob de Weert van de Trockener Kecks. De Kecks hadden die dag een setting in de stijl van straat-muzikanten, Rob met een akoestische gitaar en Rick met een simpele microfoon zonder ook maar verdere enige "opsmuk". Elvis die speelde met Elvis Costello. Puur en het ging letterlijk door Hart en Ziel.

Ik ben die dag in 1991 per ongeluk ook nog op TV beland bij Sjors Frohlich en Peter Plaisier, waarbij ik mijn mening over Multatuli per ongeluk aan 1 miljoen mensen heb doorgegeven. Ik heb ergens ook nog een foto waar ik samen met Rob de Weert op sta, ook heb ik nog ergens een plectrum van Rob de Weert, het was echt een dag vol herinneringen.

De Kecks zijn er helaas niet meer, "Achter Glas" is helaas alleen nog maar voor de buis... Tsja, "Waar zijn ze gebleven...?" De herinneringen blijven, als vrienden voor het leven.

+ 0 - 0 | § Brrrrrrrrrr....

-3 is toch eigenlijk best koud....

+ 0 - 0 | § Gevonden op "Autopech" en "Volvo"??

Als echte logfile junkie blijft het mij fascineren hoe mensen op mijn site komen. Deze is toch wel lichtelijk bizar:


Gezocht in Google op "Autopech" en "Volvo":
> http://www.google.com

En dan krijg je dit te zien op nummer 2:

-------------
Jeroen.com
... naar de andere (zuid-) kant van Eindhoven gereden om iemand met autopech weg te ... Amore,
Paixo, liefde, liebe, sex, mijn natte droom om een Volvo Katterug, Volvo ...
www.jeroen.com/weblog/ - 13k - In cache - Gelijkwaardige pagina's
-------------


Ok, mijn lieve zusje (van 31, hoi Daan ;-)) zal me wel uitlachen als ze hoort dat ik op "Autopech" en "Volvo" in Google gevonden word. Al helemaal omdat ik het steevast verrek mijn grote liefde, mijn 42 jaar oude Volvo Katterugje, te verkopen alhoewel ik er helaas inderdaad wel eens pech mee heb, maar vooral omdat GOOGLE vindt dat ik nummer twee ben op het gebied van Volvo's met autopech. Want zoals we allemaal weten zet Google sites met de hoogste "auto"-riteit bovenaan.

Lief zusje van me, zoals je zag heeft Google het deze keer helemaal verkeerd en was ik het niet met autopech, maar was ik iemand anders weg aan het brengen met autopech. Volledigheids halve: hij had ook een Volvo (740) (;-)!!!!!)

Lief Katterugje van me, ik zal je nooit in de steek laten.

+ 0 - 0 | § SMS populairder dan chipknip

Dat SMS tools ingezet kunnen worden voor betalingen is al lang niets nieuws meer, maar toch was een column van Peter Olsthoorn in Emerce interessant.

> http://www.emerce.nl

Al twee jaar geleden waren er allerlei partijen bezig met identificatietools zodat je bijvoorbeeld kon verifieren met SMS in combinatie van bijvoorbeeld postcode wie een echte afzender was om zo betalingen te kunnen doen. Er zijn verder diverse initiatieven gaande om digitale banken op te zetten waarbij de mobiele telefoon de pinpas gaat verdringen. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van een parkeerplaats met je GSM. Dat scheelt weer een stapeltje plastic kaartjes in onze portemonnee zeggen we dan maar.... Albert Heijn is onlangs ook met haar eigen mobiele prepaid kaarten gekomen dus ik ben benieuwd wanneer de eerste bonus sms gaat verschijnen.

Ook is er onlangs nog de Virtuele Collecte door de reuma stichting geweest waarbij je in plaats van een heitje aan de voordeur te geven een SMS-je kon sturen en verder heeft bijvoorbeeld Amnesty International ook een SMS actie gevoerd. Zo zijn er diverse partijen bezig met betaling via SMS en begint het steeds "hotter" te worden.

Allemaal heel erg leuk, maar wat niemand in de gaten heeft gehad is dat inmiddels meer mensen in 2002 betalingen hadden gedaan met hun mobiel dan met de Chipknip. Zo blijkt tenminste uit de Weblog van Simon Lelieveldt.

> http://www.simonl.org

Wat ik nu niet snap: Jarenlang is er ongelofelijk veel geld uitgegeven om ons de chipknip door de strot te duwen en nu hebben we iets anders wat geheel vanzelf een eigen plaats heeft veroverd zonder ook maar een stimulerings euro van de banken. Overigens is die Chipknip in Belgie wel een groot succes, hij heet daar "Proton". Misschien is de chipknip in navolging van V2000, etc. weer een toekomstige case van mislukte productintroducties waarbij sex uiteindelijk toch de doorslag gaf voor iets anders? De sexindustrie heeft namelijk ondertussen al flink verdiend aan haar commerciele diensten via sms.

Ik ben het overigens helemaal niet eens met Olsthoorn's visie over het verhogen van de betaallimieten van SMS van 1,10 naar 10 Euro. Er wordt al zoveel misbruik gemaakt door services waar je haast niet van afkomt en die maar berichtjes blijven sturen, dat wanneer het bedrag nog hoger zou worden de problemen niet meer te overzien zijn. De Consumentenbond heeft het er al druk genoeg mee. En we kennen allemaal het Idols verhaal waar je kon stemmen voor jouw idool en een berichtje maar 70 cent zou kosten waarbij ze "vergaten" te vertellen dat je NOG een berichtje kreeg wat je nog eens 70 cent kostte. Dit zal vast niet de laatste misstap zijn geweest en dit waren maar kleine bedragen..

+ 0 - 0 | § Link-popularity.pagina.nl online

Ik hoop dat ik hier geen spijt van krijg, want op deze pagina geef ik al mijn geheimen op het gebied van zoekmachines prijs! :-)

Anyway, de Link-popularity.pagina.nl is na een paar maanden van voorbereiding nu eindelijk in de lucht. De pagina biedt met 250 links eigenlijk alle geheimen van de werking van de meeste van de huidige zoekmachines zoals Google, Ilse en bijvoorbeeld ook een veelbelovende: Teoma. Handig dus als je je pagina wilt aanmelden bij zoekmachines. Inmiddels zijn de aanvragen van de Ilse.pagina.nl en de Google.pagina.nl ook de deur uit, dus wordt vervolgd... ;-)

> Naar www.link-popularity.pagina.nl


> Meer over Zoekmachines