Archives

Next Archive Previous Archive

01 Feb - 31 Feb 2004
01 Jan - 31 Jan 2004
01 Dec - 31 Dec 2003
01 Oct - 31 Oct 2003
01 Sep - 31 Sep 2003
01 Aug - 31 Aug 2003
01 Jul - 31 Jul 2003
01 June - 31 June 2003
01 May - 31 May 2003
01 Apr - 31 Apr 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Feb - 31 Feb 2003
01 Jan - 31 Jan 2003

Last Comments

Links

Google
Google.pagina.nl
Aanmelden Google
Zoekmachines

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

About

This is the default template for Pivot. You can change this text by editing the file templates/frontpage_template.html in your pivot folder.

Linkdump

+ 0 - 0 | § Dubieus...

Ik weet nog niet wat ik het meest schokkende nieuws vind op nu.nl: het instorten van een operatietafel tijdens een operatie, of het vinden van een eetlepel tussen het operatiegareel in plaats van een tool om een heup goed te zetten. :-)

http://www.nu.nl/news.jsp?n=115120&c=21

+ 0 - 0 | § Parkiet in mijn tuin

Hmmmm, het is weer heerlijk weer om in de tuin te zitten, dacht een parkiet. En dus zat er zowaar net een echte gele parkiet vrolijk in mijn tuin te kwetteren. Ik ben wel wat gewend, het stikt hier van de koolmeesjes, pimpelmeesjes, staartmeesjes, vinken, er loopt meestal een konijn in mijn tuin, katten die over de schutting lopen is ook geen uitzondering, maar iets zegt me dat parkieten hier niet horen.

Ik heb het arme beestje nog proberen te vangen met een theedoek, het beestje zal het anders helaas waarschijnlijk niet redden, zeker niet halverwege de winter, maar hij reageerde niet op mijn aanlokkelijke gefluit en zelfs zangzaad en een lekker meergranen boterhammetje hebben niet mogen baten.

Nu maar hopen dat hij het overleeft of zich door iemand anders laat vangen die zich wel over hem wil bekommeren.

+ 0 - 0 | § Don't misunderestimate Bushism en Dot-communism

Leuk, de jaarlijkse nieuwe woorden zijn weer bekend en in Amerika blijkt het nieuwe taalgebruik anno 2003 voornamelijk bepaald te zijn door het middelmatige taalgebruik van de Mister President himself.

Enkele voorbeelden:

misunderestimate (to seriously underestimate),
embetter (to make emotionally better -- the opposite of embitter),
resignate (as in "They said this issue wouldn't resignate with the people")
and foreign-handed (as in "I have a foreign-handed foreign policy")

Een leuke is: dot-communism (the conviction that everything on the Web should be free or, at least, paid for by someone else.)

> http://channels.netscape.com/ns/news/package.jsp?name=news/bush/bushisms

+ 0 - 0 | § Brrrr....

Brrrrr, min 5 is toch best koud als je een uur op de motor zit... :-) Ik had me goed aangekleed dus alleen maar koude vingers en een beetje bevroren teentjes. Gelukkig kan ik nog typen! Vaag, de binnenkant van mijn helm was aangeslagen geraakt en daarna bevroren!

+ 0 - 0 | § Amerika liegt over Terreur dreiging

Tsja, als je kijkt hoe strategisch Amerika de VN afbreekt, hoe strategisch Amerika tweespant probeert te zaaien in Europa en hoe erg Amerika zijn best doet om het "product" Werelddominantie neer te zetten, dan verbaast het volgende nieuws geenszins...

Volgens ABC zou de verhoging van de alert status naar "orange" gebasseerd zijn op leugens van een Al qaeda lid. Dit lid zou niet door de leugendetector test zijn gekomen. De vraag is dan nu ook waarom de alert status niet verlaagd wordt, of zou het bewust gebruikt worden om de Amerikanen te winnen voor een oorlog tegen Irak. Helaas beschikt de geschiedenis van de VS over voldoende van dergelijke voorbeelden.


http://www.abcnews.go.com/sections/wnt/US/terror030213_falsealarm.html

+ 0 - 0 | § DMOZ update weer!

DMOZ.org is een directory van links die samengesteld wordt door ruim 50.000 editors. Sta je in DMOZ, dan krijg je van Google een veeeel hogere waardering.

Ok, leuk verhaal, maar DMOZ heeft het afgelopen halve jaar geen update kunnen maken door technische problemen. Die zijn nu opgelost en de nieuwe gegevens worden binnenkort aan Google toegevoegd. En aangezien Jeroen.com nog maar 3 maanden oud is en dus nog niet zo lang in DMOZ staat is dat heel belangrijk voor de positie van jeroen.com in Google! Me happy :-)

Heb je trouwens de valentijnsversie van Google gezien?? Gaaaaf! ;-)

> www.google.com

+ 0 - 0 | § CNN zonet:

De navo is opgezet vanwege een oude aggressor: Rusland

De votes tegen het helpen van Turkije door Belgie, Duitsland en Frankrijk zijn een statement voor wat wordt gezien als de nieuwe aggressor: Amerika

Zouden ze het gaan begrijpen wat unilaterisme voor gevolgen heeft?

+ 0 - 0 | § Britten zien VS als grotere bedreiging dan Irak

Vandaag op nu.nl:

"De Britse bevolking ziet de VS overigens als een grotere bedreiging voor de wereldvrede dan Irak. Dat blijkt dinsdag uit een opiniepeiling van de Britse zender Channel 4. Ongeveer 32 procent van de Britten ziet de VS als grootste bedreiging. Irak en Noord-Korea scoren allebei 27 procent."

Dat zou Blair en Bush toch wel een beetje aan het denken moeten zetten... Ik vrees dat Mandela gelijk heeft met de kortzichtigheid van Bush. Blijkbaar beginnen zelfs de Britten de VS nu ook al als schurkenstaat te zien. What's next...?

+ 0 - 0 | § Links verwijderen want anders...

Soms blijf je je verbazen over hoe sommige mensen het simpelweg niet begrijpen. Voor de link-popularity.pagina.nl die ik nu aan het bouwen ben kom ik echt de meest bizarre voorbeelden van rechtzaken tegen zoals zelfs een KPMG die het plaatsen van links verbiedt. In een ver verleden heb ik ook nog eens een dergelijk mailtje van onze marketeer uit de oude economie gekregen: De Ster. Of ik de links naar hun wilde verwijderen want anders... Brrrrr, om bang van te worden.

Met de inmiddels ruim 2500 links die ik op Jeroen.com en de diverse Startpagina's beheer hoop ik dat niet iedereen met dat soort onbegrijpelijke verzoeken gaat komen :-)

Overigens kan ik me inderdaad wel voorstellen dat Deutsche Bahn verzoekt links te verwijderen naar sites waar je precies kunt vinden hoe je de Deutsche Bahn kunt sabotteren.

> A little less hyperlinking

+ 0 - 0 | § Met dank aan KPN :-)

Even een dag of twee stilte gehad omdat het aardige KPN een ADSL modem hadden gestuurd die het binnen drie maanden al heeft begeven. Waren zo aardig vergeten te zeggen dat een USB modem toch eigenlijk niet zo geschikt was voor heavy users. Grrrr! Maaaar, aan alles zit een goede kant. Zo'n ethernet modem doet het wel een stukje lekkerder alleen moet je eerst een kleine online it cursus volgen voordat je zo'n ding ingesteld krijgt. En dan heb je dus net geen internet ;-)

+ 0 - 0 | § Slaap kindje slaaaaaaaap....

Soms wil het gewoon even niet lukken, zit je hoofd te vol met nieuwe ideeen, loop je over met plannen, blijven de gesprekken die je gehad hebt uren nazingen en wil dat gaaaaaap maar niet komen. Vandaag dus. :-)

Tsja, dan zit er niks anders op dan maar een aantal van die ideeen snel te gaan uitvoeren. Als je de komende uren de site ziet veranderen of nieuwe plannen in je mailbox ziet belanden weet je hoe het zit :-)

+ 0 - 0 | § Eens ander nieuws...

Hoe cru het ook mogen zijn, het nieuws van het afgelopen weekend was opvallend. Voor het eerst in tijden geen nieuws over aanslagen in Israel of de op handen zijnde oorlog in Irak. Het nieuws werd gedomineerd door de watersnood van 1953 en het tragische ongeluk van de Space Shuttle Columbia. Dus wel Israel in het nieuws, maar dan vanwege de Israelische astronaut en wel Amerika in het nieuws, maar dan vanwege iets wat nu eens een ongeluk is. Vreemd genoeg was ik enigszins blij dat het nieuws eens anders was, net zoiets als de verkiezings- en lijsttrekkersmoeheid van afgelopen januari. Hoe tragisch ook...