Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Jun '10 - + 0 - 0 Gratis Google Maps navigatie in Nederland


Google heeft nu ook Google Maps navigatie voor Nederland gelanceerd. De turn-by-turn navigatie is sinds woensdag beschikbaar gesteld door Google, deze optie was eerder nog niet te gebruiken in Nederland. In andere landen was de navigatie al wel beschikbaar. De Google Maps navigatie is speciaal voor Android ontwikkeld, maar er gaan geruchten dat Google bezig is deze applicatie ook voor de iPhone te ontwikkelen.


Google heeft de navigatie-ondersteuning in eerste instantie niet bekend gemaakt, dit werd pas later gedaan. Waarom is niet bekend. Met de Google Maps navigatie is het voor Android gebruikers mogelijk om een gesproken routebeschrijving te volgen. Daarnaast kunnen er op de nieuwe applicatie 'lagen' over de route heen gelegd worden. Hiermee is het mogelijk om te bekijken waar nabij gelegen restaurants en tankstations liggen. Op sommige plaatsen in Nederland voorziet de Google Maps navigatie ook van actuele verkeersinformatie en bestaat er de mogelijkheid om satellietfoto's van de omgeving te bekijken.Google Maps navigatie op iPhone?


In eerste instantie was de turn-by-turn navigatie alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Nu dus ook in Nederland en BelgiŽ. Om het systeem te gebruiken moet je beschikken over een telefoon met minimaal versie 1.6 van Android-besturingssysteem. Er gaan geruchten dat Google de applicatie nu ook beschikbaar wil maken voor de Apple iPhone. Volgens Hugo Barra, Product Manager Mobile bij Google, is het echter nog niet zeker dat de Maps navigatie naar de iPhone komt, omdat volgens hem niet alleen Google daarover beslist. Volgens Barra beschikt de iPhone in tegenstelling tot sommige andere smartphones wel over de benodigde kracht voor de Google Maps navigatie. Voor de iPhone gebruikers is het nog even afwachten dus.
4 Googley reacties!:

Een erg leuke toevoeging van Google Maps is de Street View optie, in iedergeval beschikbaar op de HTC Desire. Hierbij kan je met de ‘compassmode’,door zelf rond te draaien, rondkijken op elke gewenste plek in Street View. Elke beweging van het toestel wordt geregistreerd.

FritsK - 10 Juni '10 - 11:47

Inderdaad een zeer goede toevoeging, hopelijk wordt deze functie snel voor de iPhone gelanceerd.

Marileen () - 11 Juni '10 - 09:50

Echt heel erg goed, alleen heb ik zelf een BlackBerry. Kan ik daar deze navigatie ook op installeren?

Laura () (link) - 31 Oktober '10 - 14:20

Straks kunnen we de optie streetview nog automatisch gaan update voor Google via onze smartphone!

Dominique () (link) - 12 Januari '11 - 14:49


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->