Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Jun '10 - + 0 - 0 Google spraakherkenning leert nieuwe talen


Google heeft haar Voice Search applicatie verder uitgebreid. Deze applicatie zorgt er voor dat mensen in Google Maps op hun mobiele telefoon bestemmingen kunnen inspreken. Dit maakt Google tegelijk bekend met de introductie van de Google Maps navigatie in enkele Europese landen en Canada. De spraakherkenning is vanaf nu beschikbaar in het Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Wanneer deze functie voor Nederland beschikbaar wordt is nog niet bekend.


Google traint met locale mensen in verschillende landen om de Google Voice Search applicatie uit te breiden. Er wordt ook rekening gehouden met dialecten. Op dit moment wordt er hard gewerkt om deze spraak gestuurde zoekfunctie ook naar andere landen uit te breiden. Tot op heden was de applicatie al bruikbaar in het Engels, Chinees en Japans. Google wil met deze applicatie de functionaliteit van het zoeken naar een bestemming in Google Maps verbeteren.Google Voice Search op meeste platforms beschikbaar


De Search by Voice applicatie van Google is beschikbaar op Android-telefoons, RIM Blackberry, Apple iPhone en Nokia S60. Vooralsnog is de applicatie nog niet beschikbaar op andere telefoons en platforms. Aan de landen waar de functie nog niet beschikbaar is, zoals Nederland, wordt momenteel gewerkt.


Google ook bezig met spraak omzetten in andere taal


Google is ook hard bezig met de ontwikkeling van een technologie die het mogelijk maakt om een gesproken taal om te zetten naar een andere taal. De technologie wordt ontwikkeld uit twee functionaliteiten die Google nu al aanbiedt. Dit zijn de bovengenoemde spraakherkenning en de automatische vertalingen van Google Translate. Door het combineren van deze technieken moet het mogelijk zijn spraak om te zetten naar spraak in een andere taal. Met andere woorden, als je Nederlands tegen een Spanjaard praat, kan de Spanjaard het gesprek in zijn moedertaal voortzetten.

Zie ook:
> Gratis Google Maps navigatie in Nederland
> Lancering universele Google vertaler in Goggles
> Google bezig met ontwikkeling spraak vertaling
3 Googley reacties!:

Tot die tijd neem ik genoegen met Dragon Naturally Speaking. Wel tof dat ze dit proberen!

Patty () (link) - 31 Oktober '10 - 08:08

Google is echt super! Hoewel ik de kwaliteit van de zoekmachine steeds iets slechter vind worden, worden hun randdiensten steeds iets beter!

Mark van Loon () - 14 Januari '11 - 15:30

Dragon is absoluut een beter pakket op dit moment! Google is wel erg druk bezig en ik denk dat het slechts een tijdje zal duren voor ze “Gratis” een super tool hebben!

magento webshop () - 09 September '11 - 01:08


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->