Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Jun '10 - + 0 - 0 Bits of Freedom helpt bij ontgooglen


De digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF) heeft een zelfverdedigingsgids gelanceerd, waarmee internetgebruikers zichzelf kunnen beschermen. Deze gids is vandaag gelanceerd en dient ter protectie tegen virussen, spam, hackers en privacy-schendingen. De gids is er voor bedoeld dat gebruikers zich in 5 stappen kunnen beschermen. Er zijn ook nog 20 aanvullende tips die toegepast kunnen worden en voor extra online veiligheid zorgen.


De zelfverdedigingsgids bestaat uit de 5 volgende stappen:
1 – IJzersterke wachtwoorden
2 – Een beveiligde computer
3 – Tijdelijke e-mailadressen
4 – Privacy op Facebook
5 – Anoniem Googlen

Er worden punten genoemd waardoor je aan de eisen van een sterk wachtwoord voldoet, hoe u de computer het best kan beveiligen en dat u gebruik kan maken van tijdelijke e-mailadressen om spam te voorkomen. Verder wordt privacy op Facebook behandeld. Facebook ligt de laatste tijd erg onder vuur omdat het veel privé informatie op haar site toont. Er wordt door BoF aanbevolen om de ReclaimPrivacy-tool te gebruiken, om uw gegevens veilig te houden.


"Gebruik Scroogle en Ixquick in plaats van Google"


Bits of Freedom zegt dat het verstandig is om minder of geen gebruik te maken van Google. Google houdt namelijk alles bij wat je op haar zoekmachine doet. Volgens BoF zijn er alternatieven voor Google, waarbij je gegevens wel veilig zijn. Scroogle hanteert Google als zoekmachine, maar verwijdert de persoonlijke informatie. Een ander alternatief is Ixquick, zij maken gebruik van alle zoekmachines en kiezen daar het beste resultaat uit. Er worden geen IP-adressen opgeslagen en er bestaat de mogelijkheid om webpagina's anoniem te bezoeken. Het zou volgens BoF verstandig zijn om af te wisselen tussen Scroogle en Ixquick.


Bits of Freedom komt op voor de internetgebruiker


Axel Arnbak, woordvoerder van Bits of Freedom stelt dat het bedrijf voor integriteit staat: "Bits of Freedom komt namelijk alleen op voor het belang van de internetgebruiker, niet van commerciële partijen of de overheid." De zelfverdedigingsgids richt zich op gevorderde internet gebruikers en beginners. Een goed initiatief van Bits of Freedom dus. Kijk voor meer informatie en de volledige handleiding op de website van Bits of Freedom.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->