Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Jun '10 - + 0 - 0 Nu ook Google Street View AustraliŽ onder de loep


Google wordt in AustraliŽ nu ook onder de loep genomen, maakt de Australische politie bekend. Nadat er eerder via Google Street View auto's in allerlei Europese landen privť gegevens verzameld werden, kwamen er veel landen in opstand. Dit is nu ook in AustraliŽ het geval.


Er wordt onderzocht of Google deze privť gegevens van draadloze netwerken illegaal opgeslagen heeft. Google maakte afgelopen maand bekend dat het in meer dan 30 landen 'per ongeluk' privť data opgeslagen heeft. Dit gebeurde terwijl de auto's van Google Street View opnames maakten voor de gelijknamige dienst. Google spreekt van een ongeluk, maar critici denken daar anders over."Grootste privacyschending in de geschiedenis"


Dat er privť gegevens verzameld werden is door Google ontdekt in Duitsland. Daar zijn vervolgens stappen genomen om herhaling te voorkomen. Afgelopen week was het ook raak in Oostenrijk. Vanwege het gevaar dat er nog meer gegevens van draadloze netwerken opgepikt werden, heeft Oostenrijk besloten de Google Street View auto's te weren. De minister van communicatie in AustraliŽ, Stephen Conroy, sprak zich al eerder uit over het opslaan van privť data door Google. Volgens hem is het de "grootste privacyschending in de geschiedenis."

"Google neemt privacy niet serieus"


Vanuit over de hele wereld wordt er geklaagd over het opslaan van de gegevens. Men vindt dat Google de privacy van mensen niet serieus neemt. Google zegt op haar beurt dat het de grootste prioriteit is om de privacy van mensen te waarborgen.

Over wat het onderzoek in AustraliŽ gaat uitwijzen, is vooralsnog weinig te zeggen.

Zie ook:
> Google Streetview auto's Oostenrijk verboden
> Google onderschept data via Street View
> Vrouw 43 keer in Google Street View
> Protest Google Street View neemt toe door naakte kleuter
> Verzet tegen Google Street View in Duitsland groeit
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->