Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Jun '10 - + 0 - 0 Geert Wilders vaakst gezocht op Google


Geert Wilders van de PVV is de persoon die van alle politici in Nederland het vaakst op Google wordt opgezocht. Dit maakt Isobar in samenwerking met Clipit bekend. Verder blijkt dat Andre Rouvoet van de Christen Unie het minst gezocht wordt in de zoekmachine. Bij de partijen wordt er het meest gezocht op de Partij van de Arbeid (PvdA). De VVD van Mark Rutte kwam het positiefst naar voren in het onderzoek.


De naam Wilders wordt ongeveer 140.000 keer per maand gezocht op Google. Rouvoet, die het minste aantal zoekopdrachten van alle lijsttrekkers krijgt, wordt slechts 390 keer per maand opgezocht. De top 3 van het zoeken naar partij-namen ziet er als volgt uit:
1. PvdA
2. VVD
3. PVV

Ook is er gemeten hoeveel er over een partij gediscussieerd werd. Dit lijstje ziet er iets anders uit maar het zijn weer dezelfde namen die terug komen.
1. VVD
2. PvdA
3. PVV

Op de vierde plek komt vervolgens de CDA. De hekkensluiter is de Christen Unie, waar zeer weinig over gesproken wordt.

Twitter debat


In het Twitter debat werden vragen gesteld aan de lijsttrekkers van de politieke partijen. Het overgrote deel liet niets van zich horen. De lijsttrekkers die wel vol op meededen in het debat waren Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA), Jan Broekema (SP), Arie Slob (CU) en Tofik Dibi (GL). De interactie van Geert Wilders (PVV) en Job Cohen (PvdA) was volgens de Twitteraars het slechtst. Op Twitter werd er het meest positief gesproken over:
- VVD
- Christen Unie
- SP

De partijen die het moesten ontgelden waren:
- PVV
- CDA
- PvdA

Op RTL debat kan terug gekeken worden op de tweets tijdens het Twitter debat. Ook kan er gestemd worden op de meest positieve indruk maakte.Zie ook:
> Lancering Google zoekmachine voor partijprogramma's
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->