Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Jun '10 - + 0 - 0 Voornamenbank: Bing populair in 2010, Ilse piekte in 2000 en Google onvindbaar


voornaam jeroenVandaag is de Nederlandse Voornamenbank gelanceerd en uiteraard levert dit leuke kost op. Zo richt GeenStijl zich op het aantal Mohammeds, blijkt Joran van der Sloot ook de naam Joran dood te hebben gemaakt en is Beatrix sinds de kroonbestijging van 1980 not done volgens Nu.nl. Wij vragen ons af wie zijn kind naar de zoekmachine Bing vernoemt en hoe het komt dat de populariteit van de naam Ilse gelijk met die van de zoekmachine daalde...


De Voornamen databank bevat maar liefst 500.000 voornamen in Nederland waarvan de populariteit vanaf 1880 wordt getoond. Maar wie is er zo gek om haar kind naar een zoekmachine te vernoemen?

Bing populair vanaf 2009


Waarschijnlijk hebben deze mensen gedacht zelf een naam te verzinnen, maar hebben ze per ongeluk en onbewust de naam van de nieuwe Microsoft zoekmachine gebruikt. In 2009 waren er maar liefst 22 mensen die kun kindje naar de zoekmachine Bing noemden. De naam "Bing" werd door Microsoft op 26 mei 2009 bekend gemaakt.

voornaam zoekmachine BingPopulariteit ilse daalt vanaf 2000


In 2000 had de zoekmachine ilse nog een marktaandeel van 50%. Dit daalde in twee jaar tijd tot slechts 34%. Hetzelfde zien we bij de voornamen gebeuren:

voornaam zoekmachine ilseZou er een verband zijn?

Yahoo minder dan 5


Dat klinkt als niet veel, maar het bijzondere is dat het dus wel degelijk voor komt. de Voornamenbank geeft de volgende melding:
Yahoo komt als volgnaam voor bij mannen die in Nederland zijn geboren

Iemand in Nederland heeft dus de voornaam Yahoo! Hetzelfde geldt voor de Chinese zoekmachine Baidu:
Baidu komt als volgnaam voor bij mannen die in Nederland zijn geboren

Google onvindbaar


Blijkbaar worden nog niet alle zoekmachines vertegenwoordigd in Nederland. Zo is de zoekmachine "Google" blijkbaar wel populair maar nog geen geaccepteerde voornaam. Laten we dat ook maar zo houden. Google blijkt onvindbaar in de zoekmachine van de Voornamenbank:
De voornaam 'google' is niet gevonden

Zoeken naar voornamen die 'google' bevatten
Zoeken naar voornamen die beginnen met 'google'
Zoeken naar voornamen die eindigen op 'google'

Zoeken naar een naamstam die gelijk is aan 'google'


De Nederlandse Voornamenbank (NVB) is een samenwerkingsproject van het Meertens Instituut van de KNAW en de Universiteit Utrecht. De NVB is een vervolg op de Nederlandse Familienamenbank die op 3 december 2009 gelanceerd werd, en alleen al in die maand 18 miljoen bezoekers telde.
3 Googley reacties!:

waar komt deze naam vandaan

marjolien () - 03 Juni '10 - 18:36

waar komt deze naam vandaan en wat betekent hij

leentje () - 03 Juni '10 - 19:59

GHD Hair Straightener irons better to keep your hair color, which has lost some cheap flat iron. Or other dishes with cheap iron you need to spend lots of time to make your hair look better. But with CHD is a matter of minutes. GHD Australia iron comes with a reasonable price, you do not call it reasonable or even you can not say they are expensive. GHD Hair Straightener pays the best price and value, so you’ll be happy to pay the costs if you can get as many amazing features in one

product.

GHD Hair Straightener () (link) - 24 Maart '11 - 02:45


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->