Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Jun '10 - + 0 - 0 Google Chrome OS wordt in 4e kwartaal gelanceerd


Het nieuwe besturingssysteem van Google, Chrome OS, wordt in het vierde kwartaal van dit jaar gelanceerd. Dit maakt het bedrijf zelf bekend op Computex. Acer heeft reeds aangegeven dat ze met Chrome OS aan de slag gaan. Tegen het einde van het jaar moeten de eerste Chrome OS-netbooks in de schappen liggen.


Google manager Sundar Pichai maakte tijdens de Computex-beurs in Taiwan bekend dat het nieuwe besturingssysteem in het vierde kwartaal klaar is. Verder zei hij dat Chrome OS bedoeld is voor laptops en niet voor tablets. Het besturingssysteem is echter gemaakt voor alles met toetsenborden, touchpads en schermen. Het lijkt er dus op dat ook andere apparaten gebruik gaan maken van Chrome OS. Vooralsnog lijkt het andere besturingssysteem van Google, Android, hier meer geschikt voor.


"Voor Chrome OS zijn al een miljoen applicaties beschikbaar"


Chrome OS ziet er het zelfde uit als de Chrome-browser die een paar maanden geleden gelanceerd is. Met het webgebaseerde Chrome OS wil Google mensen van Microsoft Office en Outlook onder andere over laten stappen naar het eigen Google Docs en Gmail. Sundar Pichai zegt: "Voor Chrome OS zijn al een miljoen applicaties beschikbaar." Hiermee bedoelt hij dat applicaties zoals Gmail niet opnieuw aangemaakt te hoeven worden, maar automatisch geļntegreerd zijn in Chrome OS.

Een maand geleden maakte Google CEO Eric Schmidt bekend dat de ontwikkeling van Google Chrome OS volledig op schema ligt.

Zie ook:
> Nieuw: Google Chrome appstore
Al 1 Googley reactie:

“als de Chrome-brower die een paar maanden geleden gelanceerd is”. Sorry, maar is Google Chrome niet al sinds september beschikbaar?

Jarno - 03 Juni '10 - 17:35


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->