Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Jun '10 - + 0 - 0 Vrouw gestalked na aanklacht Google Maps ongeluk


Lauren Rosenberg Google maps aanklachtDeze week werd bekend dat ene Lauren Rosenberg Google voor $118.000 aanklaagt wegens een ongeluk met Google Maps. Ze beweerde dat ze door de schuld van Google te voet op de snelweg belandde en Google dus verantwoordelijk is voor de schade. Het nieuws kwam wereldwijd onder de aandacht en in de VS werd de vrouw met naam en toenaam genoemd.


Het probleem is echter dat niet de vrouw van de aanklacht wordt gestalked maar een totaal andere Lauren Rosenberg die een PR bedrijf heeft. Zie de foto hier boven. Deze vrouw was toevallig gemakkelijk op nummer 1 vindbaar op haar naam en werd door vele mensen benaderd naar aanleiding van het "wereldnieuws".Haar reactie? Ze is er zeker van dat ze zelf niet zo stom zou zijn geweest om over een snelweg te gaan lopen. "Just because Google says to walk on a highway, you don't walk on a highway."

Het eerste mailtje dat ze kreeg was van een vriend van haar. "Goh, ik dacht dat je slimmer was dan dat"...

> Zie ook $118.000 aanklacht na Google Maps ongeluk wandelende vrouw...
Al 1 Googley reactie:

Grappig verhaal. En dit laat maar weer eens zien wat het niveau van de gemiddelde surfer is. Niet eerst onderzoeken om welke persoon het gaat, maar meteen oordelen. Dit is ook het gevaar bij het publiceren van (delen van) iemand’s naam op landelijke media. Mensen denken al snel dat zij weten wie het is en beginnen met de klopjacht.

Marileen () - 03 Juni '10 - 09:59


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->