Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Jun '10 - + 0 - 0 Google verwijdert Microsoft Windows en kiest voor Mac en Linux


Volgens de Financial Times mogen de medewerkers van Google niet meer gebruikmaken van Microsoft Windows als besturingssysteem. In plaats hiervan biedt de zoekgigant haar medewerkers de mogelijkheid om op een Linux-pc of een Apple Mac te werken.


Geruchten zeggen dat Google deze beslissing heeft genomen omdat er een grotere hackkans is bij het Windows besturingssysteem. De medewerkers kunnen voortaan kiezen tussen Linux-pcs of Macs. Alleen bij hoge uitzondering mogen medewerkers een Windows-pc gebruiken. Ze moeten dan expliciet toestemming krijgen van een CIO netwerk beheerder.Google werd verschillende keren aangevallen door Chinese hackers. De hackers probeerden in te breken in Google gehoste e-mailaccounts van Chinese dissidenten. Daarbij maakten ze misbruik van een lek in Microsoft Internet Explorer. Het lijkt er nu dus op dat de zoekgigant vooral Microsoft's besturingssysteem de schuld hiervan geeft. Over het algemeen worden Windows-pc's meer gehackt dan op Linux-pc's of Macs. De reden hiervoor is omdat de beveiliging van Windows minder goed is dan die van Macs en Linux-pc's. Hierdoor is het besturingssysteem een aanlokkelijke doelwit is voor hackers.

Ook zou Google van plan zijn om gebruik te maken van haar eigen besturingssysteem Chrome OS dat is geschikt voor gebruik op lichte laptops. De bedoeling hiermee is om het bedrijf klaar te stomen voor de stap naar Chrome OS. Google brengt Chrome OS later dit jaar op de markt.
Al 1 Googley reactie:

Mensen zijn te veel vastgeroest aan Windows, Linux is goed probeer het eens, en het is veilig!!!!En het is gratis, die mensen verdienen een pluim.

bart De Roo - 05 Juni '10 - 21:33


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->