Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Jun '10 - + 0 - 0 Google Streetview auto's Oostenrijk verboden


Oostenrijk heeft een tijdelijk verbod op de auto's van Google Streetview geplaatst. Oostenrijk is bang dat de Google auto's gebruikt worden om privé-gegevens te verzamelen en verbiedt zodoende de auto's door het land te rijden. De Commissie voor Gegevensbescherming zegt dat Google eerst alle eerder verzamelde gegevens moet verwijderen, voordat de auto's weer actief mogen zijn.


De Commissie voor Gegevensbescherming wil Google een gedetailleerde vragenlijst laten beantwoorden en ze een nauwkeurige technische beschrijving van de gegevens die tot nu toe verzameld zijn laten geven. Deze stap volgt op vergelijkbare onderzoeken die in de Verenigde Staten, Duitsland en Italië gehouden zijn. Hieruit is gebleken dat er door Google, met haar Streetview auto's, in 30 landen per ongeluk WiFi-gegevens verzameld zijn. Het verbod op de auto's zou volgens commissielid Waltraut Kotschy wel twee maanden kunnen duren.

"Gegevens worden door Google opzettelijk verzameld"


Vorige week zei co-oprichter van Google, Sergey Brin, dat Google het "verknald" heeft door per ongeluk de privégegevens van internetgebruikers te verzamelen. Maar volgens critici is het geen toeval. "Denkt Google dat mensen dom zijn?" Vraagt data-beveiligingsexpert Hans Zeger zich af. "Identificatie en registratie van de WLAN (draadloos internet netwerk) kan alleen opzettelijk worden gedaan." Volgens hem kunnen de privégegevens voor commerciële en uiteindelijk ook criminele doeleinden gebruikt worden.


Zie ook:
> Google onderschept data via Street View
> Vrouw 43 keer in Google Street View
> Protest Google Street View neemt toe door naakte kleuter
> Verzet tegen Google Street View in Duitsland groeit
3 Googley reacties!:

Ik vind het een goede zaak dat de overheid ingrijpt bij de activiteiten van Google. Er bestaat nog altijd zoiets als privacy (hoewel de overheid deze in veel gevallen ook wel zal schenden) en een commercieel bedrijf zou niet zomaar (gevoelige) gegevens moeten kunnen verzamelen.

Marileen () (link) - 02 Juni '10 - 10:46

Ik denk dat we dit soort dingen steeds meer gaan krijgen. Totdat de bom een keer explodeert.

Nu in het nieuws ook de iPhone, die alle data opslaat…

Ik denk dat het niet te houden is.

John () (link) - 03 Mei '11 - 11:42

Jammer, dan kan KRimml, niet in Streetview komen.

Chowan - 26 Augustus '11 - 15:31


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->