Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Jun '10 - + 0 - 0 $118.000 aanklacht na Google Maps ongeluk wandelende vrouw...


Google is door een vrouw aangeklaagd omdat ze door Google Maps op een snelweg uitkwam, waar ze vervolgens werd aangereden. Nu eist ze een schadevergoeding van 118.000 dollar. De Maps-dienst dirigeerde haar naar de snelweg, maar gaf ook aan dat er voetpaden konden ontbreken.


De vrouw, Lauren Rosenberg, wilde via een looproute bij haar bestemming komen. Ze had op haar Blackberry in Google Maps looproutes ingetoetst, maar desondanks kwam ze bij een snelweg uit. Op deze snelweg werd ze aangereden. Omdat dit de schuld is van Google, volgens Rosenberg, moeten zij opdraaien voor de geleden schade en eist ze een bedrag van 118.000 dollar.

Moet Google betalen?


Of Rosenberg een schadevergoeding gaat krijgen is nog maar de vraag. Google heeft op haar Maps dienst namelijk expliciet aangegeven: "Walking directions are in beta. Use caution – This route may be missing sidewalks or pedestrian paths." Wat inhoudt dat de richting aanwijzingen voor looproutes zich nog in een beta-versie bevinden en dat er wegen met voetpaden kunnen ontbreken. Het is echter niet zeker of deze waarschuwing ook op de Blackberry van Rosenberg is verschenen, en of de waarschuwing überhaupt op de Blackberry verschijnt. Op de iPhone verschijnt hij namelijk niet. Google heeft nog geen verklaring afgelegd.

Hieronder staat de route die Rosenberg ingetoetst heeft:


3 Googley reacties!:

Lastige kwestie. Een vrouw die via haar Blackberry verbinding maakt met Google maps, moet toch wel enigszins bekend zijn met het fenomeen maps en dus ook begrijpen dat niet iedere route perfect is. Tevens is het de verantwoordelijkheid van Google om routes te controleren en er voor te zorgen dat snelwegen logischerwijs vermeden moeten worden. Het is de vraag wat Google in haar algemene voorwaarden heeft staan en in hoeverre de vrouw zelf verantwoordelijk is voor de keuze die zij heeft gemaakt.

Marileen () - 01 Juni '10 - 12:38

@ marileen
dit is helemaal geen lastige kwestie!
in een eerder bericht werd al vermeld dat de vrouw wel degelijk doorhad dat ze bij een snelweg aankwam en dit niet de bedoeling was, maar ze had geen zin om om te lopen en dus probeerde ze toch over te steken, waarop ze geschept werd door een auto. ook die automobilist is trouwens door haar aangeklaagd.
met dit soort acties van mensen kan je als organisatie en serviceaanbieder geen rekening houden en we moeten ons met ons allen afvragen of het voor de maatschappij niet beter was geweest als ze de aanrijding niet had overleefd.
dennis

dennis - 02 Juni '10 - 11:41

GHD Hair Straightener irons better to keep your hair color, which has lost some cheap flat iron. Or other dishes with cheap iron you need to spend lots of time to make your hair look better. But with CHD is a matter of minutes. GHD Australia iron comes with a reasonable price, you do not call it reasonable or even you can not say they are expensive. GHD Hair Straightener pays the best price and value, so you’ll be happy to pay the costs if you can get as many amazing features in one

product.

ghd hair australia () (link) - 24 Maart '11 - 02:42


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->