Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

31 Mei '10 - + 0 - 0 Nieuwe Apple TV gaat concurrentie aan met Google TV


Er is een nieuwe Apple TV in de maak beweert Engadget. Deze nieuwe versie van de Apple TV wordt voorzien van een A4-processor. Daarnaast gaat het apparaat op iPhone OS draaien, versie 4 van het iPhone-besturingssysteem. De Apple TV zal een stuk goedkoper worden dan zijn voorganger, en ligt voor $99,- in de winkel.


De vorige versie van de Apple TV had een prijs van $229,- dollar. Het apparaat is veel kleiner dan de vorige Apple TV en heeft minder aansluitingen. De vorige versie beschikt over een ethernet- en USB-aansluiting. De nieuwe versie beschikt alleen over een HD-video aansluiting (van 1080 pixels) en een aansluiting voor een stroomkabel. Waarschijnlijk wil Apple zich vooral richten op het aanbieden van streaming video. Het lijkt er op dat Apple TV gebruik gaat maken van online opslag, aangezien het apparaat maar over 16GB opslagruimte gaat beschikken, waar de vorige generatie Apple TV's nog over 160GB beschikte.

Apple TV wordt ondersteund met WiFi


De kloksnelheid van de Apple TV zal 1GHz gaan worden. Ook zouden er iPhone-applicaties op de tv afgespeeld kunnen worden. Omdat de nieuwe versie van de Apple TV over minder aansluitingen beschikt en slechts 16GB aan opslagruimte heeft, is de verwachting dat het apparaat wel ondersteund wordt door een WiFi-verbinding. Het is nog niet bekend wat dit voor de gaming-wereld gaat betekenen. Aangezien er applicaties, en dus spellen, afgespeeld kunnen worden, zou dit wellicht een bedreiging kunnen vormen voor gaming-consoles als PS3 en XBOX.


Eeuwige concurrentie tussen Apple en Google


Het blijkt dat Apple en Google op elk vlak met elkaar concurreren. Google is namelijk ook bezig met een eigen TV-platform. Voor meer informatie zie het onderstaande artikel:

> Google op TV!
Al 1 Googley reactie:

dat zeg je net optijd, men vader wou hem net gaan kopen

Quint - 31 Mei '10 - 17:11


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->