Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Mei '10 - + 0 - 0 Google Pac-Man kost $ 120.483.800,-


Sinds de 30ste verjaardag van Pac-Man, die afgelopen vrijdag plaatsvond, zijn er ruim 4,8 miljoen werkuren verloren gegaan door werknemers die Pac-Man op Google spelen in plaats van dat ze werken. Vrijdag stond het Pac-Man spel als een "doodle" op de voorpagina van Google. Een doodle is een aangepast Google-logo. Op deze interactieve doodle kan Pac-Man gespeeld worden. Vanwege het aanhoudende succes is besloten om Pac-Man blijvend op Google te laten staan, op www.google.com/pacman.


Er zijn op de dag van Pac-Man's verjaardag in totaal ruim 4,8 miljoen uren besteed aan de Pac-Man doodle, meldt RescueTime. Als dit wordt vermenigvuldigd met de gemiddelde zoektijd, die vrijdag van 11 naar 36 seconde is gestegen, kom je uit op ruim 120 miljoen dollar aan verloren productiviteit. Aangezien het spel nu voor altijd op Google te vinden is, zal het in de toekomst nog veel uren en geld gaan kosten.

Exacte getallen voor Pac-Man op Google


De exacte getallen zijn als volgt (deze gelden alleen voor vrijdag):
Aantal uren aan Pac-Man besteed: 4.819.352
Vermindering aan productiviteit: $120.483.800
Voor dit bedrag is uitgegaan dat het gemiddelde loon van een Google-bezoeker $25 is.Voor meer informatie zie: Pac-Man game voor altijd te spelen op Google

2 Googley reacties!:

GEWELDIG, Uren pacman gespeeld!

michel () - 27 Mei '10 - 10:35

Er zijn ook mensen (ik) die het thuis hebben gespeeld.
Dus het onderzoek klopt niet helemaal.

Ede () - 27 Mei '10 - 15:25


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->