Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Mei '10 - + 0 - 0 Google genereert $54.000.000.000 omzet voor bedrijven


Google beweert dat ze hielp met het genereren van 54 miljard dollar in zakelijke activiteiten van bedrijven. De zoekgigant benadrukt hiermee haar positieve impact op kleine bedrijven. Volgens critici wil Google hiermee haar imago oppoetsen.


In een interne analyse maakte het Mountain View bedrijf de cijfers bekend. Naar schatting is vorig jaar 54 miljard dollar omzet gegenereerd in economische activiteit van bedrijven in de Verenigde Staten, waarvan 14,1 miljard dollar afkomstig is uit de activiteiten in California. Volgens Google werd deze omzet gegeneerd in haar zoekmachine en online advertenties. Zelf maakt Google vorig jaar 23,6 miljard dollar omzet.Google is een zegen geweest voor kleine bedrijven die gebruikmaken van Google's diensten om op te vallen en om klanten te krijgen. Hiermee wil Google de toenemende misbruik van online adverteren door bedrijven tegengaan.

Ook wil Google hiermee haar imago oppoetsen. Met name de twee recente ontwikkelingen van Google die wellicht haar imago zou hebben geschadigd: de privacyschending in Google Buzz en persoonlijke datacollectie via het Wi-Fi netwerk. De zoekgigant wordt in toenemende mate bekritiseerd door wetgevers, toezichthouders en privacy waakhonden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->